728x90: Bol Ad
E-bike review

Review Batavus Fonk E-go 2019 elektrische fiets. (betrouwbaar)

Door - - Prijs-update: 23 juli 2024 -

De populaire Batavus Fonk is er nu ook als elektrische fiets

De Batavus Fonk E-go fiets is uitgeroepen tot beste elektrische stadsfiets 2019. De Batavus Fonk E-go is speciaal ontwikkeld voor fietsen in de stad en is een betrouwbare heerlijk wendbare fiets waarmee je eenvoudig door de stad rijdt. De E-motion-voorwielmotor zorgt voor de nodige comfort en het eenvoudige bedieningspaneel is groot genoeg en gebruiksvriendelijk.

Er is nagedacht over het voorkomen van typische stadsschade. De verlichting is krachtig genoeg en zo ontworpen dat je het niet eenvoudig kapot kan stoten en de kabels zijn slim weggewerkt zodat je tijdens het parkeren van je fiets niet blijft haken aan een andere fiets. Het Scandinavisch design ziet er aantrekkelijk uit en met de E-motion-voorwielmotor zijn die ritjes door de stad echt genieten! Bekijk ook ons artikel wat gaat over review Brinckers Baker 2018 comfortabel en stoer.

De ondersteuning van de Batavus Fonk E-go is simpel maar wel doeltreffend, zelfs op de laagste stand ondersteund de motor al genoeg. Eén keer in de week opladen is voldoende als je ongeveer vijf kilomoter per dag fietst. Al met al vinden we dit een zeer degelijke en betrouwbare instap elektrische stadsfiets met een goede prijs-kwaliteitverhouding. Een terechte beste koop winnaar 2019


Conclusie

De E-motion-voorwielmotor geeft een maximale koppel van 25Nm en wordt aangedreven via een rotatiesensor wat prettig en comfortabel aanvoelt tijdens het rijden. Het eenvoudige bedieningspaneel is lekker groot en gebruiksvriendelijk. Het display zit vlak naast je handvat, zodat je je handen niet van het stuur hoeft te halen wat erg prettig is tijdens het rijden. Er is nagedacht over het voorkomen van typische stadsschade en voor een kleine meerprijs kun je kiezen voor een grotere accu. Voor de kleinere ritten in de stad is de standaard accu ruim voldoende en hoef je de standaard accu zelfs niet elke dag op te laden. De fiets is voorzien van degelijke en krachtige remmen zoals de V-brake voor en Rollerbrake achter.  Al met al vinden we dit een zeer degelijke en comfortabele elektrische stadsfiets met een goede prijs-kwaliteitverhouding. Wat ons betreft een terechte Beste Koop Fietsersbond, Consumentenbond en Telegraaf 2019, Winnaar AD Fietstest.

8.9
 • Gewicht • Ontwerp • Accu • Remmen • Comfortabel • Prijs •
 • Drie versnellingen
 • Specificaties

  Algemeen

  Fabrikantcode (sku) Fonk E-go
  Modeljaar 2019
  Best Getest Beste Koop Fietsersbond, Consumentenbond en Telegraaf, Winnaar AD Fietstest

  E-bike Techniek

  Motortechniek E-motion
  Maximale snelheid met ondersteuning (km/u)25

  Accu

  Maximale actieradius (km)100
  Uitneembare accu
  Type accu Lithium-Ion
  Batavus Fonk E-go 2019 Dames

  icon: Batavus Fonk E-go 2019 Dames

  NEW De beste e-bike?
  Wij hebben ze voor je verzameld

  Wij laten je ook gelijk alle prijzen zien met onze handige prijsvergelijker

  Winnaars best geteste e-bikes