728x90: Bol Ad
Spotlight

Elektrische fiets kind; koopgids, tips en de beste schoolfiets 2024!

Door - - Prijs-update: 23 april 2024 -

Een zware schooltas? De fietskrat is de meest populaire oplossing!

Een transportfiets is speciaal bedoeld voor het vervoeren van spullen en daardoor de ideale school of boodschappenfiets. Het imago van de fiets is nu beter dan ooit. Steeds vaker pakken jongeren de elektrische transportfiets met fietskrat naar school. De elektrische fiets wordt namelijk allang niet meer als suf gezien. De elektrische transportfiets is wat ons betreft de beste schoolfiets 2024. Het is de perfecte oplossing voor als jongeren lange afstanden moet overbruggen naar de middelbare school. De jongeren die in de omliggende dorpen wonen, zullen deze frustratie ongetwijfeld herkennen. Naar school gaan betekent voor hun dat ze eerst minimaal een half uur moeten fietsen. Dit is allemaal erg gezond, maar de meeste jongeren hebben hier niet altijd zin in. Je pakt niet alleen de fiets op zonnige dagen, maar ook als het buiten hard waait of regent. Scholen zijn niet altijd goed bereikbaar met het openbaar vervoer en de kosten daarvan nemen alleen maar toe. Bekijk ook onze handige elektrische fiets keuzehulp.

De prijs voor een elektrische fiets ligt hoger dan die van een normale fiets, maar dit is slechts een eenmalige uitgave. Op ten duur ben je met een e-bike dus veel goedkoper uit dan met een bus of treinabonnement. De elektrische fiets is een goede vervanger voor het openbaar vervoer en dit merk je onder jongeren. Als je de minpunten naast elkaar zet, zoals; het openbaar vervoer, school slecht bereikbaar, lange afstanden en vaak slecht weer. Begrijpen we heel goed dat steeds meer jongeren kiezen voor een elektrische fiets.

Beste elektrische schoolfiets 2024

Op zoek naar de beste elektrische fiets tegen een leuke prijs?
Bekijk hieronder populaire of best geteste elektrische fietsen van dit moment met een goede prijs-kwaliteitsverhouding, gesorteerd van prijs laag naar hoog.

Wij vergelijken dagelijks de prijzen tussen de verschillende shops en laten zien waar je het voordeligst uit kunt zijn. Zo betaal jij nooit te veel voor je nieuwe fiets.

Moet je een flink stuk fietsen met een zware schooltas? Dan is de transportfiets de ideale fiets. Plaats de tas niet op je rug maar gebruik een fietskrat. Fietskratten zijn in vele kleuren verkrijgbaar en los te bestellen bij een fietsenwinkel of online te verkrijgen. Een universele fietskrat kan eenvoudig gemonteerd worden met de bijgeleverde tiewraps. Heb je liever geen transportfiets? Ga dan voor een stadsfiets.image quality check Premium-artikel

Premium-artikel

Het artikel wat je nu aan het lezen bent is een premium-artikel en wordt dagelijks nagelopen om het actueel te houden.


Top nr. 1

Stella Forte Superior MDS Heren - Night Blue  - te koop vanaf: 2.149,-

Stella Forte Superior MDS Heren - Night Blue

Top nr. 2

Stella Dolce Comfort FDST Dames - Black  - te koop vanaf: 1.699,-

Stella Dolce Comfort FDST Dames - Black

Top nr. 3

Stella Forte Comfort FDST Heren - Black  - te koop vanaf: 1.999,-

Stella Forte Comfort FDST Heren - Black

Top nr. 4

Stella Dolce Comfort FDST 2019 Dames  - te koop vanaf: 1.699,-

Stella Dolce Comfort FDST 2019 Dames

Top nr. 5

Stella Dolce 2018 Dames  - te koop vanaf: 1.699,-

Stella Dolce 2018 Dames

Stella Forte Superior MDS Heren - Night Blue

#1 Onze keuze

Heerlijk fietsen door de stad, boodschappen doen met je kinderen. Het maakt niet uit waar je naartoe gaat met deze Stella Forte Superior MDS.

Stella Forte Superior MDS Heren - Night Blue
image 1 - Stella Forte Superior MDS Heren - Night Blueimage 2 - Stella Forte Superior MDS Heren - Night Blue

Fabrikantcode (sku): Stella Forte Superior MDS
Modeljaar: 2022
Motortechniek: Shimano Steps E5000, 250 W, 40
Maximale snelheid met ondersteuning: 25 km/u
Maximale actieradius: Tot 100 (upgrade tot 225 ) km

Laagste prijs gevonden vandaag 03:15 uurStella Dolce Comfort FDST Dames - Black

#2 Onze keuze

Beste uit de Test - Zie jij jezelf al fietsen door de stad? Naar school? Boodschappen doen? Met de Stella Dolce Comfort FDST maakt het niet uit waar je naartoe gaat. Al je spullen passen makkelijk voor- of achterop, dankzij de praktische voor- en achterdrager.

Stella Dolce Comfort FDST Dames - Black
image 1 - Stella Dolce Comfort FDST Dames - Blackimage 2 - Stella Dolce Comfort FDST Dames - Black

Fabrikantcode (sku): Dolce Comfort FDST
Modeljaar: 2021
Best Getest: Beste uit de Test
Motortechniek: Stella Eleon, 250 W, 42
Maximale snelheid met ondersteuning: 25 km/u

Laagste prijs gevonden vandaag 03:15 uurStella Forte Comfort FDST Heren - Black

#3 Onze keuze

Heerlijk fietsen door de stad? Naar school? Boodschappen doen samen met je kinderen? Met deze Stella Forte Comfort FDST maakt het niet uit waar je naartoe gaat. Voor en achter past er een kinderzitje en ook al je spullen kun je heel makkelijk meenemen.

Stella Forte Comfort FDST Heren - Black
image 1 - Stella Forte Comfort FDST Heren - Blackimage 2 - Stella Forte Comfort FDST Heren - Black

Fabrikantcode (sku): Forte
Modeljaar: 2021
Motortechniek: Stella Eleon, 250 W, 42
Maximale snelheid met ondersteuning: 25 km/u
Maximale actieradius: Tot 100 (upgrade tot 170 ) km

Laagste prijs gevonden vandaag 03:15 uurStella Dolce Comfort FDST 2019 Dames

#4 Favoriete keuze

Beste uit de Test - Zie jij jezelf al fietsen door de stad? Al je spullen passen gemakkelijk in de grote mand en je fietst iedereen moeiteloos voorbij. Deze Stella elektrische transportfiets is gemaakt om veel te gebruiken.

Stella Dolce Comfort FDST 2019 Dames
image 1 - Stella Dolce Comfort FDST 2019 Damesimage 2 - Stella Dolce Comfort FDST 2019 Dames

Fabrikantcode (sku): Dolce Comfort FDST
Modeljaar: 2019
Best Getest: Beste uit de Test
Motortechniek: Eleon
Maximale snelheid met ondersteuning: 25 km/u

Laagste prijs gevonden vandaag 03:15 uurStella Dolce 2018 Dames

#5 Favoriete keuze

Beste elektrische transportfietsen AD fietstest - Deze e-bike is een vrolijke elektrische transportfiets. Met de stevige voor- en achterdrager kun je voldoende bagage nemen en dankzij de elektrische ondersteuning kom je ook zwaarbeladen gemakkelijk vooruit.

Stella Dolce 2018 Dames
image 1 - Stella Dolce 2018 Damesimage 2 - Stella Dolce 2018 Dames

Fabrikantcode (sku): Dolce
Modeljaar: 2018
Best Getest: Beste elektrische transportfietsen AD fietstest 2018
Motortechniek: Stella
Maximale snelheid met ondersteuning: 25 km/u

Laagste prijs gevonden vandaag 03:15 uur
Minimum leeftijd elektrische fiets

Handig om te weten; een e-bike is een andere benaming voor een elektrische fiets. Anders dan de benaming is verder geen verschil. Er bestaan twee soorten elektrische fietsen: de normale elektrische fiets en de Speed Pedelec.

Voor de normale elektrische fiets heb je géén rijbewijs nodig en mag gebruikt worden vanaf iedere leeftijd. Je hoeft geen helm te dragen en je mag gewoon fietsen op het reguliere fietspad. Met een elektrische fiets moet je altijd zelf meetrappen en is dus geen brommer. Het fietsen op een elektrische fiets voelt alsof je altijd wind mee hebt.

Een Speed Pedelec is meer een vervanger voor de auto. Ze zijn geschikt voor langere afstanden en zijn veel duurder in aanschaf. Ze beginnen bij tweeduizend euro en kunnen een snelheid behalen van 45 kilometer per uur. Een auto of motor rijbewijs is verplicht en je moet een helm dragen. Een Speed Pedelec is dus geen schoolfiets.Uitgelicht: Dolce Superior MDS

De Stella Dolce Superior MDS is de ultieme elektrische fiets voor jongeren. De fiets is hip en helemaal van deze tijd. Stella is het merk wat komt met een hoogwaardige Bosch accu, motor en meegaat met alle trends op het gebied van design. De fiets heeft een zeer robuust frame, en een uitgebreid en gebruiksvriendelijk display waar op af te lezen is, de ondersteuning, actuele snelheid, afgelegde kilometers, actieradius en een servicebeurt waarschuwing.

De krachtige middenmotor van de Dolce Superior zorgt dat geen brug te hoog is en geen schooltas te zwaar. De fiets komt met een stuurslot en maakt het op- en afladen goed mogelijk, aangezien de e-bike lekker stabiel staat. Deze elektrische, Oer-Hollandse transportfietsen zijn gemaakt om veel te gebruiken en kunnen tegen een stootje.Elektrische fiets middelbare school

Veel jongeren die minimaal zes kilometer vanaf school wonen, zullen de frustratie ongetwijfeld herkennen. Het waait hard buiten, maar dat weerhoud je er niet van om alsnog naar school te fietsen. Hoe fijn is het als je je fietstijd flink kunt verminderen?

Met een elektrische fiets ben je veel gezonder bezig dan als je in de bus stapt. Lange afstanden en tegenwind zijn niet langer meer een obstakel als je 's ochtends naar school moet fietsen. De ondersteuning van een elektrische motor neemt de nadelen van een normale fiets heel snel weg.

De ondersteuning zorgt voor een vermindering van je reistijd maar het is niet zo dat je helemaal niet hoeft te trappen. Een elektrische fiets is geen brommer. Met een elektrische fiets voelt het alsof je altijd wind mee hebt.E-bike kinderfiets

Hoe de elektrische fiets in zijn beginjaren nog een behoorlijk stoffig imago had onder de jeugd, wordt dit sinds die tijd alleen maar beter. De e-bike is populair onder kinderen en dat is niet zomaar. Veel kinderen wonen al snel minimaal 10 kilometer van school vandaan, dus ze hebben natuurlijk niet iedere dag zin om dit stuk af te leggen.

Een elektrische fiets houdt de kinderen in beweging en is daarom nog steeds erg gezond. Maar niemand zal klagen over een beetje comfort en luxe, door de ondersteuning van een elektrische motor.

Als je meetrapt, kun je snelheden van maximaal 25 kilometer per uur behalen. Dit in tegenstelling tot de gemiddelde fietssnelheid van 15 kilometer per uur. In Nederland rijden er op dit moment al bijna 2 miljoen elektrische fietsen rond.Elektrische fiets jeugd

Het aanbod van de elektrische fietsen blijft constant groeien. Dat is niet zomaar. De vraag naar moderne elektrische fietsen is groter dan ooit. Er bestaan een heleboel elektrische fietsen zoals de elektrische moederfiets, mountainbike en de speed pedelecs maar de populariteit van de transportfiets gaat momenteel erg hard.

Voor de jeugd is de elektrische transportfiets het meest ideaal. De transportfiets is erg praktisch voor scholieren vanwege het handige rekje aan de voorkant. Daar kan je eenvoudig een krat of mand monteren waar de de zware schooltas ingaat.

De elektrische transportfiets is haast niet meer te onderscheiden van de niet elektrische versie en naast de voordelen van elektrisch fietsen is het uiterlijk van de hippe e-bikes wat het aantrekkelijk maakt voor de schoolgaande jeugd.Elektrische kinderfiets

Op zoek naar een elektrische kinderfiets? Voor de echte kleintjes is de elektrische fiets nog niet op de markt, maar voor de jeugd wordt het aanbod steeds groter. De elektrische transportfietsen zijn tegenwoordig haast niet meer te onderscheiden van een normale transportfiets. Een groot bijkomend voordeel van de grote vraag naar hippere e-bikes, is dat het aanbod in het lagere prijssegment ook steeds ruimer wordt.

De elektrische fiets is nog steeds niet goedkoop, maar als je hem afweegt tegen een jaarlijks terugkerend busabonnement, haal je de kosten er wel uit.

De elektrische transportfietsen in dit lagere prijssegment hebben vaak wat minder technische snufjes dan de duurdere modellen, maar deze e-bikes zijn nog steeds erg betrouwbaar met een standaard accu en drie ondersteuningsstanden.Video elektrische schoolfiets

Steeds meer kinderen fietsen op een e-bike. Een e-bike en een elektrische fiets zijn precies hetzelfde. Het is alleen een andere benaming.

Je kan met een elektrische fiets ook gewoon fietsen. Maar als het nodig is dan kan je fietsen alsof je altijd wind mee hebt.

Populaire video voor artikel: Elektrische fiets kind; koopgids, tips en de beste schoolfiets 2024!

NEW De beste e-bike?
Wij hebben ze voor je verzameld

Wij laten je ook gelijk alle prijzen zien met onze handige prijsvergelijker

Winnaars best geteste e-bikes