728x90: Bol Ad
Tips

De beste elektrische fietsen 2019 Fietsersbond, Consumentenbond en Telegraaf

Door - - Prijs-update: 26 mei 2024 -


Let op! Dit is een testuitslag van 2019. Bekijk hier de meest actuele elektrische fiets testwinnaars 2024.


De grote Nationale e-biketest 2019

De Nationale e-biketest van 2019 uitgevoerd door de Fietsersbond, in nauwe samenwerking met de Consumentenbond en de Telegraaf. Getest zijn 35 elektrische fietsen, ondergebracht in drie categorieën. Voor de test kwamen vier dagen lang 70 ervaren testfietsers naar het Gelderse Oosterbeek om op een selectief parcours van tien kilometer de elektrische fietsen te testen. Om de fietsen optimaal te kunnen beoordelen bezat het parcours wisselende elementen. Zo kon bij verkeerslichten het optrekken uit stilstand goed worden getest, onderscheidden de sterkste motoren zich op de helling van de Italiaanseweg en maakten de afdaling van de Holleweg en de lange klinkerweg de framestabiliteit duidelijk.

Fietsersbond test 2019; middenmotor en naafversnelling


Let op! Dit is een testuitslag van 2019. Bekijk hier de meest actuele elektrische fiets testwinnaars 2024.


Beste uit de Test en Beste Koop

De winnaar in deze categorie Beste uit de Test is geworden: Das Original Comfort 004 Dutch. Vanwege de hoogste beoordeling door gebruiks is deze elektrische fiets de winnaar in de categorie: middenmotor met naafversnelling. Het merk Das Original is een e-bike die in Duitsland wordt gemaakt. De gebruikte onderdelen zijn goed en het stijve frame maakt de fiets erg stabiel. Onhandig is de opening voor de accu in de onderste framebuis. Eruit halen is hiermee ook een beetje omslachtig. Daarnaast spat het vuil van het voorwiel tegen de accu. Tenslotte is de fiets ook redelijk zwaar. De prijs voor de elektrische fiets met de beste prijs-kwaliteit (Beste Koop) in deze categorie gaat naar de: Hercules Roberta F8. De testers waren erg te spreken over de goedkopere prijs, het rijgedrag en is in grote lijnen vergelijkbaar met de winnaar. De instap is prima, maar vanwege de framebuis accupositie wel wat smal. Het voordeel van een accu bij een framebuis is voor dagelijks gebruik erg handig. De accu is los te koppelen en kan zonder fiets worden opgeladen. Zie hieronder meer winnaars uit de test. Bekijk hieronder de opvolger van de beste Gazelle Grenoble, de 2020 versie.


image quality check Premium-artikel

Premium-artikel

Het artikel wat je nu aan het lezen bent is een premium-artikel en wordt dagelijks nagelopen om het actueel te houden.Fietsersbond test 2019; middenmotor en derailleur


Let op! Dit is een testuitslag van 2019. Bekijk hier de meest actuele elektrische fiets testwinnaars 2024.


Beste uit de Test en Beste Koop

De winnaar in deze categorie Beste uit de Test is geworden: Trek UM5+. De testers van de Fietsersbond waren vol lof over het stabiele rijgedrag van de Trek UM5+. Ook op onverharde wegen, hobbelige klinkerweggetjes en in de afdalingen is het een comfortabele en stabiele e-bike. Dat komt door het stijve frame, de sportieve zit en de opvallend brede banden. De felle motor nodigt uit tot een sportieve fietsstijl. De krach­tige motor in combinatie met het zeer goede rijgedrag, lage gewicht en de uitstekende onderdelen maken het tot de winnaar in deze ca­tegorie. Wel heeft deze elektrische fiets een sportieve zithouding. De prijs voor de elektrische fiets met de beste prijs-kwaliteit (Beste Koop) in deze categorie gaat naar de: Cube Touring Hybrid EXC. De Cube Touring is een lichte en stabiele fiets, mede doordat de bagage­ drager onderdeel van het frame is. Ook met bagage blijft de fiets stevig aanvoelen. Door de Active Line Plus­motor fiets de Cube zonder ondersteuning vrijwel net zo lekker als een gewone fiets. De Plus­motor geeft geen weerstand wanneer deze uitgeschakeld is. De onhandige afdekplaat voor de accu is niet nodig. Zie hieronder meer winnaars uit de test.


Fietsersbond test 2019; voorwielmotor


Let op! Dit is een testuitslag van 2019. Bekijk hier de meest actuele elektrische fiets testwinnaars 2024.


De winnaar in deze categorie Beste uit de Test is geworden: Sparta F8 LTD 500WH. De Sparta is stil en de ondersteuning start heel netjes. Sommige voorwielmotoren be­ginnen bruusk, maar deze begint heel rustig en slipt niet. De testers waren goed te spre­ken over de rijeigenschappen, goede stille ondersteuning en goede onderdelen. De prijs voor de elektrische fiets met de beste prijs-kwaliteit (Beste Koop) in deze categorie gaat naar de: Batavus Fonk E-go. Deze Batavus lichte, eenvoudige fiets heeft een goede ondersteuning en ook nog een scherpe prijs. De onderdelen zijn simpel, maar voor gewoon stadsge­bruik is dit prima. Het is daarom een uitstekende koop voor als je een basic e-bike zoekt. Zie hieronder meer winnaars uit de test.


Hoe en wat is er getest? [met video's]

Een dergelijk groot testpanel zie je niet vaak. Samen met het technisch onderzoek en het brede assortiment aan testfietsen biedt consumenten een goede houvast in hun zoektocht naar een voor hen geschikte elektrische fiets.

Er zijn fietsen getest in drie categorieën

  • Elektrische fietsen met een middenmotor en een naafversnelling
  • Elektrische fietsen met een middenmotor en een derailleur
  • Elektrische fietsen met een voorwielmotor
Populaire video voor artikel: De beste elektrische fietsen 2019 Fietsersbond, Consumentenbond en Telegraaf

NEW De beste e-bike?
Wij hebben ze voor je verzameld

Wij laten je ook gelijk alle prijzen zien met onze handige prijsvergelijker

Winnaars best geteste e-bikes