728x90: Bol Ad
Spotlight

E-bike test ANWB: beste e-bikes met middenmotor van 2018

Door - - Prijs-update: 17 juni 2024 -


Let op! Dit is een testuitslag van 2018. Bekijk hier de meest actuele elektrische fiets testwinnaars 2024.


De Kampioen voerde de grootste e-bike test van Nederland uit met 20 fietsmodellen, 120 testrijders, 1000 ritjes en 3200 kilometer. Constructie en onderdelen van al deze fietsen werden op maar liefst 42 onderdelen getest. Elke fiets onderging een stabiliteitstest en een remmentest. De elektrische ondersteuning en de actieradius van de 20 modellen werd getest, en daarnaast probeerden 120 ANWB-vrijwilligers de fietsen uit op een heuvelachtig parcours. Tot slot werd er gekeken naar de kosten om een accu te vervangen en naar de garantievoorwaarden.

Van de 20 modellen kregen in totaal 3 fietsen een speciale vermelding namens de vrijwilligers van de ANWB: 1.) kilometervreter: Amslod Aston 2017 | 2.) voordelige keus: Kalkhoff Jubilee Move i7 | 3.) absolute winnaar: Sparta M8s LTD.

Absolute winnaar: Sparta M8s LTD (archief)


Let op! Dit is een testuitslag van 2018. Bekijk hier de meest actuele elektrische fiets testwinnaars 2024.


Zoals gezegd is de Sparta M8s LTD de absolute winnaar van de ANWB e-bike test van 2018, met een eindcijfer van een 8,3. Vooral voor constructie (9,0) en voor rijeigenschappen (8,8) heeft de fiets zeer hoog gescoord. Alleen het cijfer voor de accukosten liggen wat lager met een 7,0. Hieronder gaan we wat meer in op de testresultaten van deze Sparta elektrische fiets.

De kenmerken van de Sparta M8s LTD zijn

 • Prijs vervangende accu: €500-€700
 • Capaciteit accu (Wh): 504
 • Aantal versnellingen: 8 (automatische versnelling)
 • Remmen: Hydraulische velgrem
 • Motor: Shimano Steps
 • Actieradius accu (km): 67,7
 • Gewicht (kg): 24,9

De elektrische fiets is beoordeeld met een aantal plus- en minpunten.

Pluspunten Sparta M8s LTD

 • Automatische versnellingen
 • Lage instap
 • Zeer sterke anti-lekbanden
 • Afneembaar display
 • Gesloten kettingkast
 • Fietst prettig zonder ondersteuning, tijdens fietsen natuurlijke ondersteuning en bij heuvelopwaarts een krachtige ondersteuning
 • Lichtgewicht
 • Stabiel
 • Voorlicht in voorvork

Minpunten Sparta M8s LTD

 • Licht geluid bij gebruik motor
 • Accuklepje sluit lastig
 • Prijs vervangende accu
 • De fiets staat scheef op standaard

image quality check Premium-artikel

Premium-artikel

Het artikel wat je nu aan het lezen bent is een premium-artikel en wordt dagelijks nagelopen om het actueel te houden.Beste e-bikes met middenmotor (archief)

Let op! Dit is een testuitslag van 2018. Bekijk hier de meest actuele elektrische fiets testwinnaars 2024.


Extra toelichting: e-bikes met middenmotor (archief)


Let op! Dit is een testuitslag van 2018. Bekijk hier de meest actuele elektrische fiets testwinnaars 2024.


We hebben de elektrische fietsen met een speciale vermelding gehad. Nu gaan we verder met de overige winnaars uit de e-bike test 2018. Hieronder een uitgebreid overzicht met de details van iedere fiets, inclusief de eindcijfers.

Stella Livorno Steps

De Stella Livorno Steps is een lichte elektrische fiets met een lage instap. Hij heeft zeer sterke anti-lekbanden en krachtige hydraulische schijfremmen. De versnellingen zijn automatisch, maar deze kunnen wel soms ratelen. De Stella fiets heeft een krachtige ondersteuning heuvelopwaarts, maar tijdens het fietsen kan de motor wel wat geluid maken. De fiets is vooral erg hoog beoordeeld op de accukosten (9.0) en op de constructie/onderdelen (8.7). Het eindoordeel van deze fiets is een 8.1.

B'Twin Elops 940 E

De B'Twin Elops 940 E is een lichte e-bike met middenmotor en maar liefst 10 versnellingen. Het frame van deze fiets is zeer stevig en hierin is het voorlicht geïntegreerd. Deze 10 versnellingen schakelen soms lastig. De ketting is deels open en de fiets heeft geen jasbeschermer. De e-bike is vooral goed beoordeeld op de remmen (8.5) en de constructie/onderdelen (8.2). Het eindcijfer is een 7.8.

QWIC Premium MN7

De QWIC Premium MN7 is een e-bike met een krachtige ondersteuning, ook heuvelopwaarts en een stevig constructie frame. De fiets heeft een lage instap en een prettige rijhouding tijdens het fietsen. Een nadeel is dat de fiets erg zwaar is in gewicht, en er ontbreekt een afneembaar display. Hij heeft krachtige hydraulische schijfremmen en amper motorgeluid. De anti-lekbanden zorgen voor een hoge bescherming. De e-bike heeft een gesloten, deels doorzichtige kettingkast maar hij heeft geen jasbeschermer. Hij is vooral hoog beoordeeld op het gebruiksgemak/display (8.7) en de elektrische ondersteuning (8.6). Het eindcijfer van de fiets is een 7.8.

Giant Prime E+1 LDS

De Giant Prime E+1 LDS is een zeer fraai afgewerkte e-bike met een mooi display en bediening op het stuur. In het display zit een USB-lader verwerkt. Het display is niet afneembaar. De ondersteuning voelt erg natuurlijk aan, en deze is krachtig genoeg heuvelopwaarts. Ook zonder ondersteuning fietst hij nog steeds prettig. De snelbinders zijn onhandig en tijdens het fietsen kan je hak tegen de sleutel aankomen. Het frame is stevig. De fiets heeft een open kettingkast en geen jasbeschermer. Hij is vooral hoog beoordeeld op het gebruiksgemak/display (8.5) en de constructie/onderdelen (8.5). Het eindcijfer is een 7.7.

Popal E-volution 12.1

De Popal E-volution 12.1 is een e-bike met een lage, brede instap en een gesloten kettingkast. De fiets heeft een krachtige ondersteuning, ook heuvelopwaarts. Daarnaast is hij voorzien van een loopstand. Het display op het stuur is groot en daarom goed leesbaar. Helaas is deze niet afneembaar. De standaard accu heeft een vrij lage actieradius, de prijs om een accu te vervangen is daarentegen wel weer erg gunstig. Zonder ondersteuning fietst hij prettig. Het schakelen van de versnellingen kan beter. De fiets is vooral zeer hoog beoordeeld op de remmen en accukosten (8.0). Het eindcijfer is een 7.7.

Pegasus Siena E7F Trapez

De Pegasus Siena E7F Trapez is een zeer stabiele elektrische fiets, met een groot afneembaar display. Hij fietst prettig zonder ondersteuning, ook in loopstand, en dat volledig geruisloos. Het accuklepje van de fiets sluit lastig. De fiets is hoog beoordeeld op de remmen (8.4) en op het gebruiksgemak/display (8.3). Het eindoordeel van deze fiets is een 7.6.

Forza Felice Originale

De Forza Felice Originale is een e-bike met een lage instap en een traploze versnelling. Hij heeft een afgesloten ketting, ook wel chainglider genoemd. De fiets is voorzien van een loopstand, en tijdens het fietsen met ondersteuning maakt de motor geen geluid. Het fietsen zonder ondersteuning is nogal aan de zware kant. De fiets is nogal zwaar in gewicht, en hij mist een goed handvat aan de accu om deze eruit te halen. De krachtige hydraulische schijfremmen zorgen voor veel veiligheid op de weg. Hij heeft een display, maar deze is niet afneembaar. De e-bike is vooral hoog beoordeeld op de accukosten (9.0) en de remmen (8.3). Het eindcijfer is een 7.6.

Brinckers LeMans M330

De Brinckers LeMans M330 is een elektrische fiets met traploze versnellingen en zeer sterke anti-lekbanden. De fiets heeft een natuurlijk voelende ondersteuning en fietst zeer stabiel. Hij heeft een afgesloten ketting (chainglider), maar daarentegen weer geen jasbeschermer. De chainglider en motor kunnen wel wat geluid maken tijdens het fietsen, en de pedalen missen wat grip tijdens het fietsen. De hydraulische schijfremmen zorgen voor een veilige rit. De accu mist een goed handvat, en is daarom lastig in en uit de fiets te halen. Hij is vooral erg hoog beoordeeld op de rijeigenschappen/stabiliteit (8.2) en de elektrische ondersteuning (8.0). Het eindcijfer van de Brinckers is een 7.5.

Cortina E-Octa Plus

De Cortina E-Octa Plus is een fiets met krachtige hydraulische schijfremmen, prettige versnellingen en fijne handgrepen. De bedrading had beter weggewerkt kunnen worden en de fiets is nogal zwaar in gewicht. Het laswerk van de e-bike is heel netjes afgewerkt en hij heeft een gesloten kettingkast. Het display is niet afneembaar. De fiets met lage instap schiet vooral heuvelopwaarts te kort in ondersteuning. De Cortina is voorzien van een loopstand. Hij is vooral hoog beoordeeld op de constructie/onderdelen (8.7) en op de accukosten (8.0). Het eindoordeel van de Cortina is een 7.5.

Victoria e-Trekking 5.7

De Victoria e-Trekking 5.7 is een zeer lichte fiets met een lage instap. Hij fietst enorm prettig zonder ondersteuning, en met ondersteuning is de motor nagenoeg stil. De ondersteuning mag wel wat krachtiger bij deze fiets. De e-bike heeft een gesloten kettingkast, maar hij mist wel de jasbeschermer en hij heeft geen snelbinders. Het laswerk is erg mooi afgewerkt. De Victoria fiets heeft een klein zijdisplay, en deze is niet afneembaar. De e-bike is vooral hoog beoordeeld op de remmen (8.4) en het comfort (7.8). Het eindcijfer is een 7.5.

Dutch ID Cruise

De Dutch ID Cruise is een lichte e-bike met een natuurlijk voelende ondersteuning. Hij heeft lekbanden met hoge bescherming en krachtige hydraulische schijfremmen. Hoewel de elektrische fiets wel een loopstand heeft, is de ondersteuning zonder de motor een stuk minder prettig. De fiets is voorzien van een klein zijdisplay, maar deze is niet afneembaar. Tijdens het fietsen heeft de fiets amper tot geen motorgeluid. Hij heeft een gesloten kettingkast, maar het accuklepje sluit helaas minder goed. De fiets is voorzal zeer hoog beoordeeld op de remmen (8.0) en de de rijeigenschappen/stabiliteit (7.9). Het eindcijfer is een 7.5.

Trek TM1+

De Trek TM1+ is een e-bike met een natuurlijk voelende ondersteuning tijdens het fietsen, en een krachtige ondersteuning heuvelopwaarts. De fiets is heel licht en heeft amper motorgeluid. Hoewel het laswerk erg netjes is, kon de bedrading juist beter weggewerkt worden. De fiets heeft een open kettingkast en mist een jasbeschermer. Hij is vooral hoog beoordeeld op de remmen (8.6) en op het comfort (8.0). Hiermee is het eindoordeel een 7.4.

Pro E-bike Extensa Superior

De Pro E-bike Extensa Superior is een net afgewerkte elektrische fiets met een lage instap. Het laswerk van de fiets is goed afgewerkt en hij heeft een gesloten kettingkast. De fiets mist een jasbeschermer en daarnaast is hij nogal zwaar in gewicht. Er zit geen goed handvat op de accu, en de accu zit op een lastige plek. Hierdoor is het lastiger om deze op te laden. Hij heeft een traploze versnelling en een loopstand. Tijdens het fietsen is de motor nagenoeg stil. Het fietsen zonder ondersteuning werkt minder goed. De fiets is erg veilig dankzij de krachtige hydraulische schijfremmen. Hij heeft een niet afneembaar display. De e-bike is vooral hoog beoordeeld op de accukosten (8.0), de remmen en het gebruiksgemak/display (7.8). Het eindcijfer is een 7.4.

Gazelle Vento C7 HMB

De Gazelle Vento C7 HMB is een net afgewerkte e-bike, met een stevig frame en een lichtgewicht. Hij heeft een gesloten kettingkast en amper motorgeluid tijdens het fietsen. Daarnaast beschikt de fiets over een loopstand. De anti-lekbanden zorgen voor hoge bescherming. Op de fiets zit een klein zij-display, deze is niet afneembaar. De fiets heeft geen lage instap. Als je de accu (om wat voor reden dan ook) wil vervangen, dan is dit niet goedkoop. De fiets is vooral zeer hoog beoordeeld op de remmen (8.4) en de constructie/onderdelen (8.1). Het eindcijfer is een 7.3.

Batavus Wayz E-Go Active

De Batavus Wayz E-Go Active is een lichte fiets met een hoog comfort. Het fietsen zonder ondersteuning is niet zo prettig en de motor maakt dan wat geluid. De ondersteuning tijdens het fietsen met de motor aan is dan wel weer erg prettig en de fiets is voorzien van krachtige hydraulische schijfremmen. Hij heeft een gesloten kettingkast en voorlicht in de voorvork. Het kleine zijdisplay is niet afneembaar. De fiets is vooral hoog beoordeeld op de remmen (8.1) en de constructie/onderdelen (7.8). Het eindcijfer is een 7.3.

Rivel Central Park

De Rivel Central Park is een e-bike met een lage instap en een gesloten, deels doorzichtige kettingkast. De fiets heeft zeer prettige versnellingen, maar helaas fietst hij iets minder prettig zonder ondersteuning. Dit komt doordat de ondersteuning minder natuurlijk aanvoelt. In gewicht is de fiets aan de zware kant, en op de accu zit geen goed handvat. De e-bike is voorzien van een loopstand. De fiets is vooral zeer hoog beoordeeld op de constructie/onderdelen (7.5) en de remmen (7.6). Het eindcijfer is een 7.2.

Mihatra E-Centro 7N

De Mihatra E-Centro 7N is een e-bike met een zeer krachtige ondersteuning op de vlakke grond. De ondersteuning heuvelopwaarts is niet krachtig genoeg, en tijdens het fietsen maakt de motor geluid. Op het stuur zit een telefoonhouder en een USB-lader. Er zit een handige handgreep aan het zadel. De kettingkast is deels open en de bedrading is niet overal even mooi weggewerkt. Hij fietst niet erg prettig zonder ondersteuning en de loopstand is ook wat wild. De fiets heeft een zwakkere achterrem. Hij is vooral hoog beoordeeld op het gebruiksgemak/display (7.4) en het comfort (7.3). Het eindcijfer is een 6.9.

NEW De beste e-bike?
Wij hebben ze voor je verzameld

Wij laten je ook gelijk alle prijzen zien met onze handige prijsvergelijker

Winnaars best geteste e-bikes