728x90: Bol Ad
Shopping

De beste elektrische fietsen 2018 volgens Telegraaf & Fietsersbond

Door - - Prijs-update: 23 april 2024 -


Let op! Dit is een testuitslag van 2018. Bekijk hier de meest actuele elektrische fiets testwinnaars 2024.


Nationale Fietstest 2018 van de Telegraaf & Fietserbond

Ieder jaar worden de elektrische fietsen van dat jaar getest tijdens de Nationale Fietstest 2018 van de Telegraaf. In 2018 worden maar liefst 26 elektrische fietsen van verschillende merken met elkaar vergeleken in drie categorieën. Deze categorieën zijn de elektrische fietsen met voorwielmotor en rotatiesensor bij trapas, de elektrische fietsen met een middenmotor en de luxe elektrische fietsen. De fietsen worden binnen vier dagen getest door tientallen leden van de Fietsersbond. Dit gebeurt onder toezicht van twee experts, namelijk Kees Bakker van Fietsersbond en Ronald Kamp van de Consumentenbond. De testers reden een uitgezet parcours in Wolfheze, Oosterbeek en Doorwerth. Daarin waren een afdaling, een helling, klinkerwegen en asfaltstroken opgenomen. De focus wordt in deze test gelegd op de ondersteuning, de manier van fietsen als de motor is uitgeschakeld, de stabiliteit van het frame, de onderdelen en de afwerking van de elektrische fiets.

De absolute winnaar

De absolute winnaar is de sportieve Das Original C004 Comfort Deore 9v E-bike. Die heeft van alle fietsen de beste prijs/kwaliteit-verhouding en is daarnaast de fraaiste fiets met de hoogste gebruikersbeoordeling.

De andere winnaars van de test zijn:

De beste e-bikes met middenmotor
Winnaar: Gazelle Grenoble C7+ HMB

De beste e-bikes met voorwielmotor en rotatiesensor bij trapas
Winnaar: QWIC Premium FN7

De beste luxe e-bikes
Winnaar: Das Original C004 Comfort

Zie hieronder per categorie de elektrische fietsen extra uitgelicht.


Populaire video voor artikel: De beste elektrische fietsen 2018 volgens Telegraaf & Fietsersbond

De beste e-bikes met middenmotor


Let op! Dit is een testuitslag van 2018. Bekijk hier de meest actuele elektrische fiets testwinnaars 2024.


De winnaar van deze categorie is de Gazelle Grenoble C7+ HMB. Deze elektrische fiets wordt ondersteund door de nieuwste en populairste motor van dit moment, namelijk de Bosch Active Line Plus. Deze motor biedt ondersteuning in allerlei mogelijkheden. Hij is erg stil, en een belangrijk punt waar de testers ook opgelet hebben, is dat de fiets ook lekker fietst als de motor uit staat. De Gazelle fiets is voorzien van een stijf frame waardoor dit veel stabiliteit en een direct stuurgedrag geeft. De fiets heeft een ruime instap, de motor is mooi geïntegreerd en de kabels zijn keurig weggewerkt. Met de hydraulische velgremmen sta je tijdig stil. Deze elektrische fiets is door de testrijders beoordeeld met een 7,8.

De scores
De winnaar van deze categorie is de Gazelle Grenoble C7+ HMB. De overige beoordeelde fietsen zijn: Trek TM2+ (7,8), Gazelle Vento C7 HMB (7,9), Cube Town Hybrid Pro 500 (7,8), QWIC Premium MN7 (7,8), Forza Felice (7,8), E-bikez Next (7,4), Katarga C7F (7,4), Hercules Montfoort (7,3), Dutch ID cruise N7 (7,1), Pegasus Ravenna Belt (6,6), Bwin Hoprider 900 (6,4).


image quality check Premium-artikel

Premium-artikel

Het artikel wat je nu aan het lezen bent is een premium-artikel en wordt dagelijks nagelopen om het actueel te houden.De beste e-bikes met voorwielmotor en rotatiesensor bij trapas


Let op! Dit is een testuitslag van 2018. Bekijk hier de meest actuele elektrische fiets testwinnaars 2024.


In deze categorie wint de QWIC Premium FN7. De fiets heeft een zeer gecontroleerde ondersteuning van de voorwielmotor met rotatiesensor. Dit geeft een natuurlijk en prettig gevoel tijdens het fietsen. De fiets heeft een goede ondersteuning op vlakke wegen, maar ook op heuvels is de motor krachtig genoeg. De QWIC elektrische fiets heeft een lage instap en is erg stabiel. Hij heeft V-brakes voor en rollerbrakes achter. Het enige minpunt van de fiets is de ondersteuning op stijle afdalingen. Maar dit is een echte stadsfiets en dit maakt hem daarom alsnog zeer geschikt, want deze afdalingen vind je niet zo snel in de stad. De fiets is door de testrijders beoordeeld met een 7,5. Hierna volgen de Cortina E-U4 Transport met een 7,4.

De scores
De winnaar van deze categorie is de QWIC Premium FN7. De overige beoordeelde fietsen zijn: E-bikez Spark One (7,1), Forza Florance (7,0), Gazelle Orange C7+ HFP (6,8), BSP Barista E (6,3).


De beste luxe e-bikes


Let op! Dit is een testuitslag van 2018. Bekijk hier de meest actuele elektrische fiets testwinnaars 2024.


Een luxe e-bike, wat is dat precies? Binnen deze categorie vallen de elektrische fietsen met een middenmotor met luxe en/of sportieve afmontage. De winnaar is de Das Original C004 Comfort met een 8,3. De tweede winnaar binnen deze categorie is de Cube Kathmandu Hybrid SL. Deze elektrische fiets is een zeer sportief model. Hij is voorzien van de krachtigste motor van Bosch en zorgt daarmee voor een sterke en toch soepele ondersteuning. De fiets is dus echt bedoelt voor fietsers met een sportievere rijstijl. Hier moet je van houden, maar als je dit doet is de Cube een aanwinst. De e-bike is door de testers van de Fietsersbond beoordeeld met een 8,0.

De scores
De winnaar van deze categorie is de Das Original C004 Comfort. De overige beoordeelde fietsen zijn: Cannondale Tesero Neo (8,0), Merida E-SPRESSO SPORT 900 (7,8), Kalkhoff ENDEAVOUR MOVE B9 (7,8), Qwic Premium MA8 (7,7), Pegasus Ravenna EVO (7,8), Trek LM5+ / Ultimate Comfort (7,6)

NEW De beste e-bike?
Wij hebben ze voor je verzameld

Wij laten je ook gelijk alle prijzen zien met onze handige prijsvergelijker

Winnaars best geteste e-bikes