728x90: Bol Ad
Wifi Speaker Tips

Sonos ERA 300: Het nieuwe tijdperk van ruimtelijke audio

Door - - Prijs-update: 25 juni 2024 -

Het genot van muziek in je slimme woning

Naast het aan- en uitzetten van de verlichting, is muziek beluisteren de meest voorkomende activiteit in ons slimme huis. Sinds 2010 hebben we de betrouwbare en gebruiksvriendelijke luidsprekers van Sonos in gebruik. Hun nieuwste model, de ERA 300, betekent een enorme sprong voorwaarts voor Sonos en ruimtelijke audio. Lees de uitleg van onze experts in beste wifi speaker waarin we de top 10 wifi speakers hebben uitgelicht.

De ERA 300 is de volgende stap

Mijn eerste ervaring met Dolby Atmos ruimtelijke audio via een hoofdtelefoon was aangenaam maar de echte openbaring kwam toen ik mijn muziek hoorde op een ERA 300. Deze luidspreker is de eerste in zijn soort met een naar boven gerichte tweeter, die een extra dimensie toevoegt aan audio. Het effect is vergelijkbaar met het bijwonen van een live optreden waarbij de muziek de ruimte vult en je van alle kanten omringt of bekijk ook ons artikel wat gaat over draadloze muziek bij je zwembad: De beste waterdichte wifi speakers.

Uniek ontwerp en superieure hardware

De ERA 300 met zijn unieke zandlopervormige ontwerp, is op het eerste gezicht misschien ongebruikelijk, maar na enige tijd begin je het nut van het ontwerp in te zien. Naast de naar boven gerichte tweeter heeft het drie naar voren gerichte tweeters om de kamer te vullen met zang en melodie. Twee gescheiden zijwaarts gerichte woofers voegen bas toe samen met een paar zijwaarts gerichte tweeters voor meer stereoscheiding.

Verbinding & Integratie

De ERA 300 maakt gebruik van Wi-Fi 6 om verbinding te maken met je slimme huis en kan ook via dezelfde Wi-Fi verbinding samenwerken met je andere AirPlay 2 luidsprekers. Je kunt deze luidspreker toevoegen aan Apple Homekit en integreren in scènes die de verlichting aanpassen en Apple muziekafspeellijsten of albums activeren.

Duurzaam ontwerp

De ERA 300 komt in een doos van duurzaam materiaal dat 100% recyclebaar is. Sonos heeft ook hun ontwerp aangepast om meer schroeven te gebruiken waardoor de luidspreker gemakkelijker te repareren is dan modellen met lijm of vergelijkbare verbindingen. Het instellen van de luidspreker is eenvoudig: sluit hem aan en open de Sonos-app. De app detecteert de nieuwe luidspreker en begeleidt je bij de installatie. Het kan zelfs zijn dat er een firmware-update voor je luidspreker klaar staat.

Een perfecte luisterervaring met Sonos True Play Tuning

Een belangrijk onderdeel van de setup is het vinden van de ideale plek voor de luidspreker. Sonos raadt aan om minstens twee meter ruimte boven de luidspreker en 20 centimeter aan beide zijden vrij te houden. Als je de luidspreker aan het plafond wilt monteren, adviseert Sonos om deze ondersteboven te plaatsen. Een enkele ERA 300 biedt een geweldige geluidservaring in mijn kantoor van 8m2 en kan gemakkelijk een veel grotere kamer vullen. Als één ERA 300 niet voldoende is voor jouw ruimte, kun je later altijd een tweede toevoegen voor een stereopaar.

Het geheim van ruimtelijke audio

Als je in het verleden niet onder de indruk was van ruimtelijke audio kan dat zijn geweest door de speaker waarop je je muziek luisterde of misschien door de mix van het nummer zelf. Een goede mix maakt gebruik van ruimtelijke audio om de luisteraar het gevoel te geven omringd te zijn door de muziek tijdens een live optreden.

Is de Sonos ERA 300 iets voor jou?

Als je regelmatig naar muziek luistert in je slimme huis dan kan ik de Sonos-luidsprekers van harte aanbevelen. Ze werken geweldig met AirPlay 2 en of je nu geïnteresseerd bent in de ERA 300 of de kleinere ERA 100, Sonos heeft een luidspreker die aan je behoeften voldoet. Daarnaast heeft Sonos ook de Sonos Sub Mini voor een thuistelevisie-opstelling, een geweldige aanvulling voor een nog rijker geluid.

Aanvullende specificaties

De volgende tabel biedt een overzicht van aanvullende specificaties en functies. Hoewel deze informatie niet specifiek is voor de Sonos ERA 300, zijn ze belangrijk om een vollediger beeld te krijgen van wat er mogelijk is met draadloze luidsprekers en het kan je helpen om een beter geïnformeerde keuze te maken bij een volgende aankoop.

Specificatie/Functie Beschrijving
Batterijduur De levensduur van de batterij is belangrijk voor draagbare luidsprekers. Sommige modellen bieden tot 24 uur speeltijd op een enkele lading.
Water- en stofbestendig Sommige draadloze luidsprekers zijn ontworpen om bestand te zijn tegen water en stof waardoor ze ideaal zijn voor gebruik buitenshuis.
Multiroom-mogelijkheden Vele draadloze luidsprekers hebben de mogelijkheid om meerdere luidsprekers te verbinden en muziek synchroon af te spelen in verschillende kamers.
Bediening op afstand Mogelijkheid om de luidspreker op afstand te bedienen via een smartphone of tablet, wat handig is voor het regelen van volume, het wisselen van nummers of het aanpassen van geluidsinstellingen.
Equalizer-instellingen Sommige luidsprekers bieden aangepaste equalizer-instellingen waardoor gebruikers de geluidsprofielen kunnen aanpassen aan hun persoonlijke voorkeuren.

Veelgestelde vragen

Wat is het belang van Dolby Atmos Spatial Audio?

Dolby Atmos Spatial Audio tilt de luisterervaring naar een hoger niveau door een driedimensionaal geluidsveld te creëren. Hierdoor krijg je het gevoel dat je midden in een live muziekuitvoering staat met geluid dat van alle kanten komt, inclusief van boven. Deze technologie kan vooral worden gewaardeerd met luidsprekers zoals de Sonos ERA 300, die speciaal zijn ontworpen om dit soort audio te ondersteunen.

Hoe werkt Sonos True Play Tuning?

Sonos True Play Tuning is een technologie die het geluid van de Sonos-luidsprekers optimaliseert op basis van de omgeving. Door middel van een proces waarbij je je iPhone of iPad door de kamer beweegt, meet de Sonos-app de akoestiek van de ruimte en past deze de geluidsoutput van de luidspreker aan om de beste luisterervaring te bieden, ongeacht de plaatsing of de omstandigheden.

Wat is het voordeel van het hebben van een ingebouwde spraakassistent in een luidspreker?

Een ingebouwde spraakassistent zoals Sonos Voice Control of Amazon Alexa, maakt het mogelijk om de luidspreker en andere verbonden smart home apparaten te bedienen met je stem. Je kunt muziek afspelen, het volume aanpassen, het weerbericht vragen en nog veel meer. Allemaal zonder je telefoon te hoeven gebruiken of fysieke knoppen in te drukken. Het maakt de bediening van je luidspreker en je smart home systeem eenvoudiger en intuïtiever.


Conclusie

De Sonos ERA 300 is een revolutie in de wereld van ruimtelijke audio. Met zijn unieke ontwerp, geavanceerde technologieën en hoogwaardige geluidskwaliteit, is deze luidspreker een must voor elke muziekliefhebber en een waardevolle toevoeging aan elk slim huis.

 • Uitmuntende Dolby Atmos en Spatial Audio ondersteuning, Geïntegreerde slimme assistenten
 • Noodzaak voor de Sonos-app om Dolby Atmos muziek te luisteren
 • Populaire video voor artikel: Sonos ERA 300: Het nieuwe tijdperk van ruimtelijke audio

  Populaire producten
  Met handige prijsvergelijker

  Nooit meer eindeloos speuren naar je allerbeste keuze!

  Vergelijk alle prijzen