728x90: Bol Ad
Algemeen

De enorme groei van slimme deurbellen in Nederland

Door - - Prijs-update: 24 juli 2024 -

Terwijl de wereld om ons heen in een razendsnel tempo digitaliseert, staan we aan de vooravond van een stille revolutie die zich recht voor onze voordeur afspeelt. Slimme deurbellen zijn niet langer futuristische gadgets uit films; ze zijn een realiteit geworden in miljoenen Nederlandse huizen. Maar waarom is er zo'n plotselinge verschuiving naar deze technologie? En waarom zou je vandaag nog moeten overwegen om deel uit te maken van deze beweging? Lees verder en ontdek hoe deze innovatie niet alleen je huis veiliger maakt, maar ook de manier waarop je met de buitenwereld communiceert, snel verandert. Ben je op zoek naar een slimme deurbel dan kan je ze bij Smarthome-site vergelijken.
slimme deurbel zwartslimme deurbel arlomensen zwaaien voor slimme deurbelbezorger voor de deur slimme deurbel
Het uiterlijk van slimme deurbellen is zowel verzorgd als alledaags

Cijfers liegen er niet om

De populariteit van slimme deurbellen in Nederlandse huishoudens is de afgelopen jaren exponentieel gestegen. Uit een recente studie van Multiscope, een specialist in online marktonderzoek, blijkt dat 28% van de Nederlandse huishoudens nu in het bezit is van slimme beveiligingsapparatuur. Hierbij staan de slimme deurbellen bovenaan de lijst met een indrukwekkend percentage van 15%. Dit betekent dat ruim 1,2 miljoen huishoudens een slimme deurbel naast de voordeur heeft hangen.

Deze cijfers zijn des te opmerkelijker als we ze vergelijken met die van vorig jaar. Het bezit van slimme beveiligingsapparatuur is met twee procent gestegen ten opzichte van 2022. Bovendien hebben consumenten in totaal een verbazingwekkende € 779 miljoen besteed aan slimme beveiligingsproducten, een stijging van 6 procent vergeleken met het voorgaande jaar. Maar de groei stopt hier niet. Bijna één op de vijf huishoudens overweegt binnen een jaar slimme beveiligingsproducten aan te schaffen. Dit vertegenwoordigt een potentiële groei van 840.000 nieuwe huishoudens die de voordelen van slimme beveiliging zullen omarmen.

Multiscope data - smart home monitor - consument bezit producten slimme deurbel
Afbeelding: Multiscope

Waarom kiezen voor een slimme deurbel

De voordelen zijn legio. Je kunt op afstand communiceren met bezoekers, pakketbezorgers instructies geven en ongewenste gasten afschrikken. Bovendien bieden deze deurbellen een gevoel van veiligheid. Je ziet immers altijd en overal wie er voor je deur staat. Naast deurbellen zijn er ook andere slimme beveiligingsapparaten die aan populariteit winnen. Denk aan beveiligingscamera's en slimme rookmelders. Volgens hetzelfde onderzoek van Multiscope heeft 28% van de Nederlandse huishoudens slimme beveiligingsapparatuur.

Investeren in veiligheid

Nederlanders zijn bereid te investeren in hun veiligheid. In totaal werd er maar liefst 779 miljoen euro uitgegeven aan slimme beveiligingsapparatuur. Een jaar eerder was dit nog 734 miljoen. De trend is duidelijk: Nederland omarmt de smarthome-revolutie. Dankzij de voortdurende technologische ontwikkelingen en de groeiende behoefte aan veiligheid en gemak, is het waarschijnlijk dat deze cijfers in de komende jaren alleen maar zullen stijgen.

Een woord over privacy

Hoewel slimme deurbellen veel voordelen bieden, zijn er ook zorgen over privacy. Het is belangrijk om je bewust te zijn van de gegevens die je deelt en met wie. Gelukkig zijn er veel merken, zoals Nest en Ring, die beveiligingsfuncties bieden om je gegevens te beschermen. Voordat je investeert in een slimme deurbel, is het raadzaam om het advies van betrouwbare organisaties zoals de Consumentenbond te raadplegen. Zij bieden waardevolle inzichten en beoordelingen om je te helpen de beste keuze te maken.

Veelgestelde vragen

Wat zijn de voordelen van een slimme deurbel?

Slimme deurbellen bieden verschillende voordelen, waaronder het kunnen zien wie er voor de deur staat via een smartphone-app, tweerichtingscommunicatie, bewegingsdetectie en de mogelijkheid om beelden op te nemen. Ze verhogen de beveiliging en bieden dus veel extra gemak.

Hoe installeer ik een slimme deurbel?

De installatieprocedure kan variëren afhankelijk van het merk en model van de slimme deurbel, maar meestal komt het hier op neer; de deurbel vastschroeven, eventueel verbinden met stroom en Wi-Fi. Als laatste het installeren van de bijbehorende app op je smartphone. Gedetailleerde instructies worden vaak meegeleverd en als je een beetje handig bent dan is het prima zelf te doen.

Kan ik meerdere gebruikers toegang geven tot mijn slimme deurbel?

Ja, de meeste slimme deurbellen stellen je in staat om toegang te geven aan meerdere gebruikers via de bijbehorende app. Dit kan handig zijn voor gezinsleden of huisgenoten. Die krijgen dan allemaal een bericht als er iemand voor de deur staat.


Conclusie

De opkomst van slimme deurbellen is meer dan slechts een technologische trend; het is een reflectie van onze collectieve wens om ons dagelijks leven te verrijken met innovatie die zowel praktisch als revolutionerend is. De cijfers en feiten spreken voor zich, maar wat echt telt, is hoe deze technologie je persoonlijke ervaring thuis verandert. Stel je voor, elke keer dat je deurbel gaat, is het niet zomaar een geluid, maar een symbool van een wereld waarin technologie en menselijke interactie naadloos samenkomen. Als je nog niet de stap hebt gezet naar deze fascinerende wereld van slimme beveiliging, is nu het moment. Want in een tijdperk waarin verandering snel gaat, bieden slimme deurbellen je de kans om de volgende (deurbel)stap te maken. Maar pas op, ben je eenmaal gewend dan wil je nooit meer anders.

 • Meer veiligheid, Handig voor pakketjes
 • Kan privacygevoelig zijn
 • Populaire video voor artikel: De enorme groei van slimme deurbellen in Nederland

  Populaire producten
  Met handige prijsvergelijker

  Nooit meer eindeloos speuren naar je allerbeste keuze!

  Vergelijk alle prijzen