728x90: Bol Ad
Wifi Speaker Tips

Draadloze muziek bij je zwembad: De beste waterdichte wifi speakers

Door - - Prijs-update: 17 april 2024 -

Duik in de wereld van waterdichte wifi speakers

De zomer komt eraan, en dat betekent dat het tijd is om te genieten van heerlijke dagen bij het zwembad. Maar wat is een zonnige dag zonder muziek? Gelukkig is er een breed scala aan draadloze, waterdichte wifi speakers die je zomerse ervaring naar een hoger niveau tillen. In dit artikel laten we je kennismaken met de beste opties op de markt zodat je zorgeloos kunt genieten van je favoriete muziek aan de waterkant. Bekijk ook ons artikel beste wifi speakers prijs kwaliteit waarin we de top 10 wifi speakers hebben uitgelicht.

Kies voor waterdichte wifi speakers

Waterbestendigheid: Bescherm je investering

Een waterdichte wifi speaker is ideaal voor gebruik bij het zwembad, omdat hij bestand is tegen water en vocht. Je hoeft je geen zorgen te maken over waterschade, waardoor je langer plezier hebt van je aankoop of bekijk ook ons artikel wat gaat over hoe werken wifi speakers: De magie van draadloze muziek en meer over dit onderwerp sonos ERA 300: Het nieuwe tijdperk van ruimtelijke audio.

Draadloze vrijheid: Geen gedoe met kabels

Met een draadloze speaker geniet je van de vrijheid om je muziek overal mee naartoe te nemen, zonder gedoe met kabels en stopcontacten. Zo kun je de speaker makkelijk meenemen en de ideale plek vinden voor het beste geluid.

Wifi connectiviteit: Stream je favoriete muziek

Dankzij de ingebouwde wifi connectiviteit kun je eenvoudig je favoriete muziek streamen vanaf je smartphone, tablet of andere apparaten. Zo heb je altijd toegang tot je favoriete playlists en blijft je telefoon veilig op afstand van het water.

Tips voor het kiezen van de perfecte waterdichte wifi speaker

Bepaal je budget

Het is belangrijk om te bepalen hoeveel je wilt uitgeven aan een waterdichte wifi speaker. Er zijn speakers voor elk budget, dus maak een keuze op basis van je behoeften en financiële mogelijkheden.

Let op de waterdichtheidscertificering

Niet alle waterdichte speakers zijn gelijk, dus let op de waterdichtheidscertificering (zoals IPX7 of IP67) om te bepalen hoe goed een speaker bestand is tegen water en vocht.

Overweeg de accuduur

De accuduur is een belangrijke factor bij het kiezen van een waterdichte wifi speaker. Overweeg hoe lang je de speaker wil gebruiken zonder tussentijds opladen en kies een model dat aan je eisen voldoet.

Haal het meeste uit je waterdichte wifi speaker

Plaatsing is belangrijk

De plaatsing van je speaker kan een groot verschil maken in de geluidskwaliteit. Experimenteer met verschillende locaties bij bijvoorbeeld het zwembad om de beste akoestiek te vinden.

Maak gebruik van afspeellijsten en streamingdiensten

Om het meeste uit je waterdichte wifi speaker te halen, maak je gebruik van afspeellijsten en streamingdiensten zoals Spotify, Apple Music of Deezer. Zo heb je altijd de perfecte soundtrack voor je zwembaddag.

Onderhoud je speaker

Om de levensduur van je waterdichte wifi speaker te verlengen, is het belangrijk om hem goed te onderhouden. Maak de speaker regelmatig schoon en droog hem na gebruik af om schade door water en vocht te voorkomen.

Vergelijkende tabel van waterdichtheid

Een belangrijke factor bij het kiezen van een waterdichte wifi speaker is de waterdichtheidscertificering. Dit is een internationaal erkende classificatie die aangeeft hoe goed de speaker bestand is tegen water en vocht. In deze tabel hebben we de verschillende waterdichtheidscertificeringen op een rijtje gezet. Zo kun je beter bepalen welke beschermingsgraad voor jou het meest geschikt is.

Beschermingsgraad Betekenis
IPX4 Bestand tegen spatwater uit alle richtingen, bijvoorbeeld regen of opspattend water
IPX5 Bestand tegen waterstralen uit alle richtingen, bijvoorbeeld bij het afspoelen van de speaker
IPX6 Bestand tegen krachtige waterstralen uit alle richtingen, bijvoorbeeld bij hevige regenval
IPX7 Bestand tegen onderdompeling in water tot een diepte van 1 meter gedurende maximaal 30 minuten
IPX8 Bestand tegen onderdompeling in water tot een bepaalde diepte (specifieke diepte wordt bepaald door de fabrikant) gedurende een bepaalde tijd (specifieke tijd wordt bepaald door de fabrikant)

Door te kiezen voor een waterdichte wifi speaker met een hogere waterdichtheidscertificering, kun je er zeker van zijn dat de speaker beter bestand is tegen water en vocht en langer meegaat. Bepaal welke beschermingsgraad voor jou het meest geschikt is, afhankelijk van waar je de speaker wil gebruiken.

Veelgestelde vragen

Hoeveel kost een waterdichte wifi speaker?

Het hangt af van je budget en je wensen. Er zijn waterdichte wifi speakers beschikbaar in verschillende prijsklassen, variërend van enkele tientallen tot enkele honderden euro's. Bepaal welk bedrag je bereid bent om uit te geven en wat je belangrijkste functies zijn, zoals geluidskwaliteit, waterdichtheidscertificering en accuduur, om de beste speaker te vinden.

Zijn alle waterdichte wifi speakers geschikt voor gebruik bij het zwembad?

Niet alle waterdichte wifi speakers zijn geschikt voor gebruik bij het zwembad. Het is belangrijk om te letten op de waterdichtheidscertificering om te bepalen hoe goed de speaker bestand is tegen water en vocht. Zoek naar speakers met een IPX7 of hogere certificering om er zeker van te zijn dat ze onderdompeling in water aankunnen. Daarnaast is het ook belangrijk om de speaker goed te onderhouden en na gebruik af te drogen om de levensduur te verlengen.

Wat zijn enkele handige accessoires voor een waterdichte wifi speaker?

Enkele handige accessoires voor een waterdichte wifi speaker zijn beschermhoezen en draagtassen om de speaker te beschermen tegen krassen en stoten, oplaadstations en powerbanks om ervoor te zorgen dat je altijd muziek hebt en drijvende accessoires om ervoor te zorgen dat de speaker op het wateroppervlak blijft. Daarnaast zijn er ook speakerstands en muurbeugels beschikbaar om je speaker op een vaste plek bij het zwembad te plaatsen voor optimale geluidskwaliteit.


Conclusie

Waterdichte wifi speakers bieden vele voordelen, zoals de mogelijkheid om muziek te luisteren bij het zwembad of op het strand. Ze zijn gemakkelijk te verbinden met je smartphone of tablet en bieden vaak extra functies zoals handsfree bellen en app-bediening. Houd er wel rekening mee dat waterdichte wifi speakers over het algemeen duurder zijn dan gewone speakers zonder waterdichtheidscertificering en mogelijk minder langdurig bestand zijn tegen slijtage door de blootstelling aan water en vocht. Zorg er daarom voor dat je goed let op de waterdichtheidscertificering van de speaker die je wil kopen en overweeg de aanschaf van beschermhoezen en andere accessoires om de levensduur te verlengen. Met deze kennis kun je een weloverwogen keuze maken bij het kiezen van de beste waterdichte wifi speaker voor jouw behoeften en genieten van onbezorgde, muzikale dagen bij het zwembad.

 • Muziek bij natte omgevingen, Gemakkelijk te verbinden met smartphone of tablet
 • Vaak duurder dan gewone wifi speakers
 • Populaire video voor artikel: Draadloze muziek bij je zwembad: De beste waterdichte wifi speakers

  Populaire producten
  Met handige prijsvergelijker

  Nooit meer eindeloos speuren naar je allerbeste keuze!

  Vergelijk alle prijzen