728x90: Bol Ad
Review

Review Wolverine V2 Pro - PS5 en PC

Door - - Prijs-update: 23 april 2024 -

Conclusie

De Razer Wolverine V2 Pro Controller biedt met zijn hoogwaardige bumpers en extra knoppen aan de achterkant een uitstekende spelervaring. De Mecha-tactiele schakelaars voelen geweldig aan en zijn niet te luid, terwijl de handige plaatsing van de bumpers en knoppen ervoor zorgen dat ze goed te bereiken zijn tijdens het gamen. De mogelijkheid om knoppen en thumbsticks te verwisselen en de toevoeging van Razer Chroma RGB maakt het helemaal af. Helaas mist de Razer Wolverine V2 Pro Controller de geavanceerde haptische feedback van de DualSense-controller van de PlayStation 5, wat een belangrijk element kan zijn als je dit graag aan hebt staan. De controller biedt een zeer indrukwekkende draadloze ervaring dankzij de HyperSpeed Wireless-technologie van Razer. Met bijna dezelfde snelheid als bedraad gamen en zeer lage latentie, is de controller, draadloos uiterst snel en laat op dit punt alle concurrenten achter zich. Al met al is de Razer Wolverine V2 Pro Controller een solide keuze voor gamers die op zoek zijn naar aanpasbaarheid, gemak en snelheid. Voor gamers die waarde hechten aan aanpasbaarheid en een snelle, betrouwbare draadloze verbinding, biedt de Razer Wolverine V2 Pro Controller een solide en veelzijdige game-ervaring.

9.1
  • Hoogwaardige bumpers
  • Extra knoppen
  • Pro paddles
  • Goede grip
  • HyperSpeed Wireless
  • Verwisselbare thumbsticks
  • Geen haptische feedback (rumble)
  • Geen adaptieve triggers
Razer Wolverine V2 Pro PS5 en PC
Laagste prijs gevonden
vandaag 19:34 uur
Vanaf € 239.00
Prijs tijdens publicatie: € 315,-

Wolverine V2 Pro review

Razer introduceert de Wolverine V2 Pro, een functierijke draadloze controller voor PS5 en PC. De controller maakt gebruik van Razer HyperSpeed Wireless en is voorzien van Razer Mecha-Tactile Action Buttons, Razer HyperTrigger, een achtwegs Microswitch D-Pad en zes multifunctionele knoppen. Vrijwel elke knop is mechanisch en tastbaar. Razer deze controller vanaf de grond af opgebouwd en dat is merkbaar. De controller beschikt over enkele opvallende kenmerken, zoals een stevig en tactiel D-pad, snelle actieknoppen en een esthetisch aantrekkelijke touchpad. We zullen ook de meegeleverde thumbsticks, bumpers en accessoires bespreken. Daarnaast verdiepen we ons in de Hyper Speed Wireless-technologie van Razer, die een vrijwel vertragingsvrije draadloze gamingervaring zou moeten bieden.
Wolverine V2 Pro schuin van vorenWolverine V2 Pro schuin van achterenDeze Pro is ideaal voor vechtspel-spelers en liefhebbers van beat-em-ups

Wolverine V2 Pro VS Wolverine V2

Je kunt hieronder het verschil bekijken tussen de V2 Pro en de normale V2. Eén van de opvallende kenmerken van de Wolverine V2 Pro zijn de Razer HyperTrigger-triggers met trigger stoppers. Deze triggers kunnen worden aangepast om een snellere reactietijd en een kortere activeringsafstand te bieden, waardoor je als gamer een concurrentievoordeel hebt in snelle actiegames. Bovendien biedt de Wolverine V2 Pro zes vrij toewijsbare multifunctionele knoppen, waaronder twee knoppen aan de bovenkant en vier knoppen aan de achterkant, waardoor spelers meer controle en aanpassingsmogelijkheden hebben tijdens het gamen. Hoewel de Wolverine V2 ook een indrukwekkende gamepad is, biedt de Wolverine V2 Pro net dat beetje extra. Het is belangrijk op te merken dat de Wolverine V2 Pro draadloze en bedraad aangelsoten kan worden terwijl de Wolverine V2 alleen een bedrade verbinding biedt. Bekijk ook ons artikel wat gaat over de beste controller waarin we de top 10 controllers voor normaal gaming hebben uitgelicht.

Specificaties Razer Wolverine V2 Pro Razer Wolverine V2
Connectiviteit Draadloos en Kabel Bedrade verbinding
Systeemvereisten PS5-console of PC (Windows) PC, Xbox
Configuratie-app Ja Ja
Multi-functionele knoppen 6 vrij toewijsbare knoppen 2 vrij toewijsbare knoppen
Razer Chroma-verlichting Ja Geen
Mechanische actieknoppen Razer Mecha-Tactile actieknoppen (new level of speed) Razer Mecha-Tactile actieknoppen
Snel bedieningspaneel Geen Geen
Verwisselbare D-pad 8-weg microswitch D-pad Geen
Verwisselbare thumbsticks 2 extra thumbstick-caps (hoog gewelfd / kort convex) Geen
Triggerstops Razer HyperTrigger Hair Trigger-modus met triggerstops
Audio-uitvoer 3,5 mm analoge audio-aansluiting compatibel met PS5-consoles en PC (Windows) 3,5 mm analoge audio-aansluiting compatibel met Xbox en PC (Windows)
Microfooningang 3,5 mm analoge audio-aansluiting compatibel met PS5-consoles en PC (Windows) 3,5 mm analoge audio-aansluiting compatibel met Xbox en PC (Windows)
Draagtas Geen Geen
Batterijlevensduur Ongeveer 10 uur met Chroma-verlichting, ongeveer 28 uur zonder Chroma-verlichting Geen
Gewicht 279 gram 274 gram
Afmetingen Lengte: 105,8 mm, Breedte: 167,5 mm, Hoogte: 65,2 mm Lengte: 161,5 mm, Breedte: 105,8 mm, Hoogte: 65 mm
Aanpasbare artwork Geen Geen

Bumpers

De bumpers van de Razer-controller zijn voorzien van Mecha-tactiele schakelaars, wat betekent dat ze mechanische schakelaars zijn en geweldig aanvoelen. Ze zijn ook niet te luid, wat prettig is. Bovendien heeft deze controller twee extra knoppen naast de bumpers, wat een totaal van zes knoppen aan de achterkant oplevert. Dit is een verbetering ten opzichte van eerdere Razer-modellen, waarbij de extra knoppen aan de zijkant zaten. Hoewel ik me aanvankelijk zorgen maakte dat ik ze per ongeluk vaak zou indrukken, blijkt dat in de praktijk niet het geval te zijn. De plaatsing van de bumpers en extra knoppen, is aan het begin even wennen maar als je het door hebt dan zijn ze heerlijk snel.

Triggers

De triggers van de controller zijn van goede kwaliteit en bieden een aangename spelervaring. Ze hebben echter niet de adaptieve triggers die aanwezig zijn op de DualSense-controller van de PlayStation 5. Dit betekent dat je niet de sterkte van de trekker kunt aanpassen afhankelijk van wat er op het scherm gebeurt. Dat is wel iets van een nadeel. Voor games die gebruikmaken van de adaptieve triggers, zoals het spannen van een boog en de feedback die je van de triggers normaal gesproken krijgt is dit wel een gemis.

Haptische feedback (Rumble)

Helaas ontbreekt bij de Razer Wolverine V2 Pro-controller een geavanceerde haptische feedback die wel standaard aanwezig is op de PS5 DualSense-controller. Hoewel ik persoonlijk altijd de voorkeur geef aan het uitschakelen van de rumble-functie, kan het ontbreken van haptische feedback ervoor zorgen dat je een belangrijk aspect van de spelervaring mist. De vibratiemotoren van de Razer-controller bieden wel trillingsfeedback, maar kunnen niet dezelfde niveau van haptische feedback leveren als de DualSense-controller. Bij een pro-controller is dit te verwachten en zien we al jaren bij controllers zoals die van het merk Scuf waar alle rumble-motoren uit de controller worden verwijderd.

Volledig aanpasbaar

Met zes multifunctionele knoppen en verwisselbare thumbsticks kan de Razer Wolverine V2 Pro worden aangepast naar iedere speelstijl. Gamers kunnen de vier extra triggers en twee extra bumpers toewijzen aan je favoriete commando's en de controller verder aanpassen met twee extra thumbstick-caps voor meer snelheid en uiteraard meer precisie. Voor extra personalisatie is de controller voorzien van Razer Chroma RGB, met meer dan 16,8 miljoen kleuren en een reeks effecten via de Razer Controller-app voor iOS en Android. Met name op de PC ziet dit er heel compleet uit.

Wolverine V2 Pro achterkant op de grondWolverine V2 Pro op bureau met losse sticksWolverine V2 Pro van boven genomen in gamesetup

Wolverine V2 Pro op bureau met headset en oortjesComfort en optimale grip met de ergonomisch geplaatste bumpers

HyperSpeed Wireless

Persoonlijk geef ik er de voorkeur aan om mijn controller bedraad aan te sluiten om vertraging te voorkomen. Op die manier ben ik er zeker van dat ik altijd maximale snelheid heb. Echter, met de Hyper Speed Wireless-technologie van Razer is de draadloze verbinding via 2,4 GHz bijna net zo snel als bedraad gamen, met een zeer lage latentie. De controller werkt vrijwel zonder vertraging en is nu zo snel dat het vertrouwd genoeg aanvoelt om ook draadloos de competitie aan te gaan. Dit geeft de V2 Pro een aanzienlijk voordeel ten opzichte van veel concurrenten, waar dergelijke hoge snelheden niet worden gehaald.

Wolverine V2 Pro losse doppenWolverine V2 Pro usb dongleWolverine V2 Pro voor en achterkant met usb-c kabel
Een snelle controller met veel knoppen, ideaal voor competitieve gamers

Deadzone

Deadzone verwijst naar het gebied rond het midden van een joystick of thumbstick waarin geen actie wordt geregistreerd. Het is een technische term die wordt gebruikt om de minimale beweging te beschrijven die nodig is voordat een input wordt gedetecteerd. Dit wordt meestal gebruikt bij gamecontrollers om onbedoelde bewegingen te voorkomen wanneer de thumbstick in rust is. Een kleine deadzone zorgt ervoor dat zelfs kleine bewegingen direct worden gedetecteerd, terwijl een grotere deadzone enige speling biedt voordat de beweging wordt geregistreerd.

Deadzone afwijking

Helaas heeft de Razer Wolverine V2 Pro-controller te maken met een deadzone-afwijking van 10% of meer. Dit betekent dat als je de game-instellingen op een deadzone van 0 hebt ingesteld, je thumbstick pas begint te bewegen wanneer je deze ongeveer 10% of meer omduwt. En dat is niet wat we willen. bij een instelling van 0 willen we dat de controller direct reageert en niet pas na 10% of meer. Dit kan resulteren in vertraagde en onnauwkeurige bewegingen, waardoor de responsiviteit en precisie van de controller worden aangetast. Dit probleem kan frustrerend zijn, vooral voor gamers die hoge nauwkeurigheid vereisen in snelle en competitieve games. Het kan de algehele game-ervaring negatief beïnvloeden en spelers in het nadeel brengen ten opzichte van tegenstanders met controllers die een lagere of geen deadzone-afwijking hebben.

Officiële firmware-update voor Deadzone probleem

Razer heeft gereageerd op het deadzone probleem en heeft een officiële firmware-update voor de Wolverine V2 Pro uitgebracht om de deadzone-afwijking aan te pakken. Door de firmware van de Razer Wolverine V2 Pro-controller bij te werken, kan het deadzone probleem worden opgelost, waardoor de thumbsticks werken zoals je zou verwachten, snel en direct. Ervaar je dit probleem, dan is het dus goed om te weten dat er een oplossing is om dit te fixen.

Razer Wolverine V2 Pro vs Sony PS5 Pro (Edge) vs Scuf Reflex Pro

Doordat de Razer Linear Optical Switches van de tweede generatie geen debounce delay hebben, kunnen ze gebruikmaken van de nieuwste Razer HyperPolling-technologie. Hiermee kan de standaard polling rate van 1000Hz op v

Wolverine V2 Pro PS5 & PC Sony PS5 DualSense Edge Scuf Reflex Pro
Type Razer pro controller Sony PS5 pro controller Scuf Pro controller
Kleur Wit of Zwart Wit Zwart
Toepassingsgebied Pro Gaming Pro Gaming Pro Gaming
Geschikt voor PlayStation 5, PC PlayStation 5 PlayStation 5, Windows 7+
D-pad Ja Ja Ja
Programmeerbaar Ja Ja Ja
Soort Draadloos en Kabel Draadloos en Kabel Draadloos en Kabel
Connectiviteit 2,4 GHz USB-ontvanger Bluetooth, USB Type-C naar Type-A-kabel (meegeleverd) Bluetooth, USB-C
Aansluitingen 1x USB Dongle USB-C USB-C, 3,5 mm stereo headset-aansluiting
Verlichting RGB Blauw Blauw
Hoofdtelefoon-/headsetaansl. Ja Ja Ja
Schakelaar Analoog/Digitaal - -
Bijzonderheden Gewicht: 279 gram | 6 vrij toewijsbare multifunctionele knoppen (2 knoppen aan de bovenkant & 4 knoppen aan de achterkant) | Razer Mecha-Tactile actieknoppen | 8-weg microswitch control pad | Razer HyperTrigger (met trigger stoppers) | Verwisselbare sticks

Gewicht: 322 gram | Batterijlevensduur: Gemiddeld | Connectiviteit: Bluetooth, USB Type-C naar Type-A-kabel (meegeleverd) | Accessoires: Standaard, lage koepel en hoge koepel joystick caps; gevlochten USB-kabel; hendel en halfronde achterknoppen; connectorhuis vergrendeling; draagtas

Gewicht: 300 gram | Connectiviteit: Draadloos (Bluetooth), Bedraad (USB-C)
Ondersteunde besturingssystemen Windows / PS5 PS5 PS5, Windows, MacOS, iOS
Extra informatie Batterijlevensduur: tot 10 uur met Razer Chroma RGB-verlichting, tot 28 uur zonder verlichting. Stel macro's in voor de knoppen, Maak verschillende profielen aan, haptische feedback Thumbstick-indeling: symmetrisch, draadloos bereik: tot 13 meter
Garantie 24 maanden 24 maanden 12 maanden
Accessoires Meegeleverd: opbergbox, 2 extra sticks (lang & hol, kort & bol) Meegeleverd: opbergbox, 10 extra doppen (standaard, hoge, lage, halve, achter) Meegeleverd: Zwarte opbergbox, 4 extra sticks (short Domed, long Domed)

Veelgestelde vragen

Is de Razer Wolverine V2 Pro Controller aanpasbaar?

Ja, de controller is volledig aanpasbaar met zes multifunctionele knoppen en verwisselbare thumbsticks.

Hoe presteert de draadloze verbinding van de Wolverine V2 Pro Controller?

De draadloze verbinding via 2,4 GHz is bijna net zo snel als bedraad gamen, met lage latentie.

Welke accessoires worden meegeleverd met de Wolverine V2 Pro Controller?

De controller wordt geleverd met een USB-C-kabel, opbergtas en een rubberen elastische band om kabels netjes op te rollen en georganiseerd te houden.

Razer Wolverine V2 Pro PS5 en PC

Razer Wolverine V2 Pro PS5 en PC is onder andere te koop bij

Logo Bol.com

€ 239,-

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Laagste prijs gevonden vandaag 17:09 uur

Logo Megekko

€ 239,-

Op voorraad

Laagste prijs gevonden vandaag 17:29 uur

Logo Media Markt

€ 250,-

Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Laagste prijs gevonden vandaag 19:33 uur

Specificaties

Algemeen

Introductiejaar 2023

Eigenschappen

Platform PS5 & PC
Type verbinding Draadloos
Razer Wolverine V2 Pro PS5 en PC

icon: Razer Wolverine V2 Pro PS5 en PC

Laagste prijs gevonden
vandaag 19:34 uur: vanaf € 239.00

Tip een ander en deel eenvoudig de laagste prijs!

Populaire producten
Met handige prijsvergelijker

Nooit meer eindeloos speuren naar je allerbeste keuze!

Vergelijk alle prijzen