728x90: Bol Ad
Autostoel review

Review Cybex Pallas S-Fix autostoel

Door - - Prijs-update: 17 juni 2024 -

Cybex Pallas S-Fix review

De Cybex Pallas S-Fix is een autostoel die meegroeit met je kindje. Het is eerst te gebruiken als een groep 1-autostoel voor kinderen vanaf ongeveer 9 maanden en 9 kg. Vanaf ongeveer 3 jaar is de stoel eenvoudig aan te passen en kan deze veilig worden gebruikt tot de leeftijd van ongeveer 12 jaar (groep 2/3). Voor groep 1 gebruik beschikt de Cybex Pallas S-Fix over een met één hand verstelbaar veiligheidskussen. Dit kussen biedt bescherming tegen nekletsel zonder dat je kindje beperkt wordt in zijn bewegingsvrijheid en is te vergelijken met een opgeblazen airbag tijdens een botsing. Voor groep 1 is de autostoel met één hand te verstellen naar een ruststand. Vanaf 3 jaar kan het veiligheidskussen worden verwijderd, en kan de stoel worden gebruikt als een groep 2/3 autostoel tot ongeveer 12 jaar (36 kg) of bekijk ook ons artikel wat gaat over review Maxi-Cosi Emerald autostoel en meer over dit onderwerp review Kidsriver Alant autostoel.

De Cybex Pallas S-Fix beschikt over het individueel verstelbare Linear Side-Impact Protection (L.S.P. Systeem Plus). Dit systeem absorbeert de botsenergie al in een vroeg stadium wanneer er een botsing plaatsvindt. Het autostoeltje heeft ook een hoofdsteun die in drie standen kantelbaar is en in de hoogte twaalf standen heeft. Bij een zijdelingse botsing blijft het hoofdje binnen de veiligheidszone van het zitje en biedt de hoofdsteun een comfortabele slaaphouding.

De Cybex Pallas S-Fix heeft ook ISOFIX-bevestiging voor extra stabiliteit en veiligheid. Je klikt de autostoel gemakkelijk vast in de ISOFIX bevestigingspunten in je auto. Bovendien is het autostoeltje ook te gebruiken in auto’s zonder ISOFIX omdat de aansluitingen eenvoudig kunnen worden ingeklapt.

De afmetingen van de Cybex Pallas S-Fix autostoel zijn 43 x 50 x 68,5 cm en het gewicht is 10 kg. De bekleding van de autostoel is wasbaar op 30°C. Kortom, de Cybex Pallas S-Fix autostoel is een veilige keuze voor je kind van 9 maanden tot 12 jaar (max 36 kg), die meegroeit met je kind en geschikt is voor auto’s met en zonder ISOFIX. Bovendien beschikt het over het Linear Side-Impact Protection systeem, een met één hand verstelbaar veiligheidskussen en een gepatenteerde verstelbare hoofdsteun. Bekijk ook ons artikel beste autostoel waarin we de top 10 autostoelen op een rijtje zetten.

Wat vinden de experts er van?

Quotes van andere experts:

ANWB:
Review Cybex Pallas S-Fix Granite Black
Goed presterende autostoel met vanglichaam, geschikt voor een lange gebruiksperiode (9-36 kg), met mogelijkheid tot aanvullende bevestiging aan de Isofix ankerpunten. Dit verhoogt de zijstabiliteit en voorkomt dat het stoeltje kantelt bij het rijden van bochten. Niet ieder kind accepteert de aanwezigheid van een vanglichaam.
Score: 8.0
Consumentenbond:
Review Cybex Pallas S-Fix Granite Black
Zeer goede bescherming in botsing van opzij. Het stoeltje staat stabiel in de auto. Vastgespen gaat makkelijk. In de auto plaatsen gaat makkelijk. Gebruiksaanwijzing en waarschuwingslabels zijn makkelijk te begrijpen. Goede ondersteuning van de benen. Goede polstering. Kind heeft goed uitzicht. Prettige zitpositie. Stoeltje vraagt weinig ruimte.
Score: 7.2
Made for mums:
Review Cybex Pallas S-Fix Granite Black
Een gestroomlijnd maar comfortabel en veilig meerfasenautostoeltje, gemaakt van kwaliteitsmaterialen, dat met uw kind meegroeit en het investeren waard is. Ideaal voor iedereen die de overstap wil maken van een groep 0+ en graag iets meer wil investeren in een meerfasenautostoeltje.
Score: 9.4
Pink or Blue:
Review Cybex Pallas S-Fix Granite Black
De Cybex ziet er niet alleen geweldig uit, maar is ook nog eens heel gemakkelijk in gebruik. Isofix kan worden ingeklapt, zodat het flexibel kan worden gebruikt. Het zitje heeft een hoge prijs, maar het is het enige zitje voor het kind totdat het groter wordt en geen zitje meer nodig heeft. Maar veiligheid staat voorop!
Score: 9.0
Bol.com:
Review Cybex Pallas S-Fix Granite Black
Mooie stoel, makkelijk te bevestigen. Het kussentje wat je ervoor schuift is aan de grote kant, een klein kind verdwijnt erachter. Het Isofix systeem werkt ook uiterst praktisch. Als je auto is uitgevoerd met dit systeem dan moet je altijd een isofix stoeltje kopen. Ik denk dat ik voor die prijs een heel goed stoeltje heb gekocht. En het ziet er ook mooi uit.
Score: 9.0


Conclusie

De Cybex Pallas S-Fix autostoel is een uitstekende keuze voor ouders die op zoek zijn naar een autostoel die lang meegaat. Dit veelzijdige stoeltje is geschikt voor kinderen van 9 tot 36 kg en kan worden bevestigd aan de Isofix ankerpunten, wat de zijstabiliteit verhoogt en voorkomt dat het stoeltje kantelt bij het rijden van bochten. Het vanglichaam biedt goede bescherming bij een botsing van opzij en de gordelloop is goed. Het stoeltje staat stabiel in de auto en het vastgespen wanneer je kindje in de auto zit gaat makkelijk.

Daarnaast biedt het stoeltje ook comfort voor je kindje met goede ondersteuning van de benen, goede padding en een prettige zitpositie. Het stoeltje neemt weinig ruimte in en toch is er is veel ruimte voor je kindje. Het reinigen van de autostoel is makkelijk omdat de stoelhoes in de wasmachine kan.

Er zijn echter wel enkele nadelen. De bescherming bij een frontale botsing is redelijk en er is een kleine kans op onjuist bevestigen. Het stoeltje is ook vrij zwaar en de stoelhoes kan lastig te verwijderen zijn. De afwerking van het stoeltje is voor verbetering vatbaar.

Al met al is de Cybex Pallas S-Fix autostoel een investering waard voor ouders die op zoek zijn naar een veilige en comfortabele autostoel die lang meegaat. Het gestroomlijnde ontwerp en de kwaliteit van de materialen maken deze autostoel een goede keuze voor ouders die de overstap willen maken van een groep 0+ autostoel. Het is echter wel belangrijk om te onthouden dat niet elk kind de aanwezigheid van een vanglichaam accepteert, dus het is verstandig om dit voor de aankoop uit te proberen. Maar als veiligheid voorop staat, is dit stoeltje zeker het overwegen waard.

8.5
 • Veilig • Vanglichaam • Lange gebruiksperiode • Isofix
 • Zwaar • Stoelhoes lastig te verwijderen
 • Specificaties

  Algemeen

  Merk Cybex
  Fabrikantcode (sku) Pallas S-Fix
  Top Product

  Fysieke kenmerken

  Kleur Granite Black

  Product Functies

  Leeftijdscategorie 1 - 12 jaar
  Gewicht kind (kilogram)9 - 36
  Groep autostoel 9 mnd - 12 jaar (groep 1/2/3)
  Lengte kind 80 - 135/150 cm
  Plaatsing autostoel Voorwaarts
  Cybex Pallas S-Fix Granite Black

  icon: Cybex Pallas S-Fix Granite Black

  Populaire video voor artikel: Review Cybex Pallas S-Fix autostoel
  Tip een ander en deel eenvoudig de laagste prijs!

  Populaire producten
  Met handige prijsvergelijker

  Nooit meer eindeloos speuren naar je allerbeste keuze!

  Vergelijk alle prijzen