728x90: Bol Ad
Herengeuren tips

Hoe bewaar je herenparfum op de juiste manier?

Door - - Prijs-update: 18 juli 2024 -

Parfum is voor veel mannen een belangrijk onderdeel van hun dagelijkse routine. Het kan een gevoel van luxe en verfijning toevoegen aan je outfit en kan zelfs helpen om je zelfverzekerder te voelen. Maar hoe zorg je ervoor dat je parfum zo lang mogelijk lekker blijft ruiken? In deze blog geven we je tips over hoe je heren parfum op de juiste manier kunt bewaren of bekijk ook ons artikel wat gaat over alles wat je moet weten over herenparfum en meer over dit onderwerp herenparfum als cadeau: hoe maak je de juiste keuze?.

Waarom is het belangrijk om parfum goed te bewaren?

Parfum is een complexe mix van geuren, oliën en andere ingrediënten die samenwerken om een specifieke geur te creëren. Deze geuren zijn gevoelig voor verschillende factoren, zoals licht, lucht en temperatuur. Als parfum niet op de juiste manier wordt bewaard, kan de geur snel vervagen of zelfs bederven. Dit is niet alleen zonde van je geld, maar kan er ook voor zorgen dat je parfum niet meer de gewenste geur heeft.

Koele en droge plaats

Een van de belangrijkste factoren bij het bewaren van parfum is de temperatuur. Parfum moet op een koele en droge plaats worden bewaard om te voorkomen dat de geuren vervagen of bederven. Blootstelling aan warmte kan de chemische samenstelling van de geuren veranderen, waardoor de geur niet meer hetzelfde is. Bewaar je parfum dus niet in de badkamer of op een andere warme plaats, maar op een koele en droge plaats, zoals een kast of lade.

Geen licht

Licht kan ook invloed hebben op de kwaliteit van parfum. Blootstelling aan zonlicht of ander fel licht kan de geuren afbreken en ervoor zorgen dat de geur sneller vervaagt. Bewaar je parfum dus op een donkere plaats, zoals een kast of lade, om te voorkomen dat de geuren worden aangetast door licht.

Originele verpakking

Parfumflesjes zijn ontworpen om de geur zo lang mogelijk te behouden. Daarom is het belangrijk om je parfum in de originele verpakking te bewaren. De flesjes zijn vaak gemaakt van donker glas om te voorkomen dat licht de geur beïnvloedt, en hebben een stevige dop om te voorkomen dat lucht in het flesje komt. Bewaar je parfum dus in de originele verpakking om te zorgen dat de geur zo lang mogelijk behouden blijft.

Koelkast

Hoewel het belangrijk is om parfum op een koele plaats te bewaren, is het niet aan te raden om het in de koelkast te bewaren. De lage temperatuur en vochtigheid van de koelkast kunnen de chemische samenstelling van de geur veranderen, waardoor de geur niet meer hetzelfde is. Bovendien kan de geur van het parfum ook overgaan op voedsel in de koelkast, wat niet erg aangenaam is.

Rechtop

Als je parfumflesjes horizontaal bewaart, kan de vloeistof in het flesje tegen de dop aan komen te liggen. Dit kan ervoor zorgen dat de dop vast gaat zitten en dat er lucht in het flesje komt, waardoor de geur kan bederven. Bewaar je parfumflesjes dus altijd rechtop om te voorkomen dat er lucht in het flesje komt.

Gebruik je parfum regelmatig

Parfum kan niet eeuwig bewaard worden, zelfs niet als je het op de juiste manier bewaart. Na verloop van tijd zullen de geuren vervagen en zal de geur minder sterk worden. Om ervoor te zorgen dat je parfum zo lang mogelijk lekker blijft ruiken, is het belangrijk om het regelmatig te gebruiken. Door het flesje af en toe te openen en te gebruiken, zorg je ervoor dat de geuren in het flesje actief blijven en niet uitdrogen.

Ingrediënten om te vermijden

In dit artikel hebben we besproken hoe je heren parfum op de juiste manier kunt bewaren om ervoor te zorgen dat de geur zo lang mogelijk lekker blijft ruiken. Naast de belangrijkste tips die we hebben gegeven, zijn er nog andere factoren die van invloed kunnen zijn op de kwaliteit van je parfum. In deze tabel hebben we enkele ingrediënten opgesomd die je beter kunt vermijden als je je parfum zo lang mogelijk lekker wilt houden. Deze ingrediënten kunnen invloed hebben op de kwaliteit van de geur.

Ingrediënt Effect op parfum
Alcohol Kan uitdrogen
Citrusoliën Kan verdampen
Muskus Kan verkleuren
Harsen en houtsoorten Kan kristalliseren

Opslagopties

In de onderstaande tabel hebben we verschillende opslagopties beschreven. Hoewel het belangrijkste is om parfum op een koele en droge plaats te bewaren, zijn er nog andere factoren waar je rekening mee kunt houden bij het kiezen van de beste opslagoptie voor jouw parfumflesjes.

Plek Voordeel Nadeel
Op dressoir Dicht bij handbereik Mogelijkheid van direct zonlicht
Badkamer Dicht bij handbereik Temperatuurschommelingen en warmte
In een lade Donker en koel Uit het zicht en kun je vergeten je parfum aan te brengen

Bekijk ook ons artikel beste herenparfum waarin we de top 10 herenparfums op een rijtje zetten.

Veelgestelde vragen

Hoe lang blijft herenparfum goed?

De meeste parfums blijven goed voor ongeveer twee jaar, maar dit kan variëren afhankelijk van de opslagomstandigheden. Als je je parfum op de juiste manier bewaart, gaat het langer mee.

Waarom zou je bepaalde ingrediënten vermijden in heren parfum?

Bepaalde ingrediënten, zoals citrusoliën, kunnen verdampen en daardoor de geur van je parfum aantasten. Alcohol kan uitdrogen en harsen en houtsoorten kunnen kristalliseren. Muskus kan zelfs verkleuren en de geur van je parfum veranderen.

Is het goed om heren parfum in de badkamer te bewaren?

Hoewel de badkamer een veelvoorkomende plek is om parfum op te slaan, is het niet de beste optie. De vochtigheid en temperatuurschommelingen kunnen invloed hebben op de kwaliteit van je parfum. Het is beter om je parfum op te slaan op een koele en droge plaats, bijvoorbeeld in een kast of lade.


Conclusie

Het bewaren van parfum op de juiste manier is belangrijk om ervoor te zorgen dat de geur zo lang mogelijk lekker blijft ruiken. Door parfum op een koele en droge plaats te bewaren, uit de buurt van licht, en in de originele verpakking, kun je ervoor zorgen dat de geuren niet worden aangetast. Daarnaast is het belangrijk om je parfum regelmatig te gebruiken om ervoor te zorgen dat de geuren actief blijven en niet uitdrogen. Volg deze tips op en geniet zo lang mogelijk van je favoriete heren parfum!

 • Langere houdbaarheid, Behoud van kwaliteit en geur
 • Lastig om geschikte opslagplek te vinden
 • Populaire video voor artikel: Hoe bewaar je herenparfum op de juiste manier?

  Populaire producten
  Met handige prijsvergelijker

  Nooit meer eindeloos speuren naar je allerbeste keuze!

  Vergelijk alle prijzen