728x90: Bol Ad
Herengeuren tips

Alles wat je moet weten over herenparfum

Door - - Prijs-update: 17 april 2024 -

Als het gaat om persoonlijke verzorging, is er meer dan alleen een goede douche en een verzorgende crème. Parfum is ook een belangrijk onderdeel van onze dagelijkse routine. Het dragen van een heerlijke geur kan niet alleen ons humeur verbeteren, maar het kan ook ons zelfvertrouwen vergroten en ons een goed gevoel geven. Als je op zoek bent naar een nieuwe geur, of gewoon meer wil weten over heren parfum in het algemeen, lees dan verder of bekijk ook ons artikel wat gaat over de juiste manier om herenparfum aan te brengen: Tips! en meer over dit onderwerp hoe bewaar je herenparfum op de juiste manier?.

Wat is heren parfum?

Heren parfum, ook wel mannen parfum genoemd, is een geur die speciaal is ontwikkeld voor mannen. Het kan worden gemaakt van een combinatie van natuurlijke en synthetische geurstoffen en wordt meestal verkocht in flesjes van verschillende groottes. Heren parfum is er in veel verschillende soorten en geuren, van houtachtig tot kruidig en van fris tot zoet.

Verschillende soorten herengeuren

Een van de eerste dingen die je moet weten over heren parfum is dat er veel verschillende soorten geuren zijn om uit te kiezen. Hier zijn enkele van de meest voorkomende soorten:

Houtachtig Dit type geur bevat meestal tonen van sandelhout, cederhout, of eikenmos en kan een warme, aardse geur hebben.
Kruidig Kruidige geuren bevatten vaak tonen van kaneel, kruidnagel, en nootmuskaat, en kunnen een warme, pittige geur hebben.
Fris Frisse geuren bevatten vaak tonen van citrusvruchten zoals citroen, limoen, of grapefruit en hebben een verkwikkende, energieke geur.
Zoet Zoete geuren bevatten vaak tonen van vanille, karamel, of chocolade, en kunnen een warme, uitnodigende geur hebben.

Hoe draag je parfum?

Als je eenmaal een parfum hebt gekozen dat bij je past, is het belangrijk om te weten hoe je het op de juiste manier kunt dragen. Hier zijn enkele tips:

 • Breng het aan op een schone huid
  Parfum blijft langer ruiken op een schone huid, dus zorg ervoor dat je het aanbrengt na het douchen.
 • Niet te veel
  Het is belangrijk om niet te veel parfum te gebruiken, omdat dit overweldigend kan zijn. Breng één of twee sprays aan op je polsen, nek, en/of borst.
 • Wrijf niet
  Wrijf niet over de plekken waar je parfum hebt aangebracht, omdat dit de geur kan beschadigen.
 • Herhaal
  Als je merkt dat de geur vervaagt, kun je het altijd opnieuw aanbrengen.

Aanbrengen van herengeur

Wist je dat er ook verschillende manieren zijn om parfum aan te brengen? In onderstaande tabel hebben we de meest voorkomende manieren van parfum aanbrengen voor je op een rij gezet, inclusief de voordelen.

Manier van aanbrengen Voordeel Nadeel
Direct op de huid De meest effectieve manier om de geur te verspreiden en de geur blijft langer hangen. Kan de huid irriteren, vooral bij mensen met een gevoelige huid of allergieën.
Op kleding De geur blijft langer zitten op de kleding. Kan vlekken veroorzaken op bepaalde stoffen.
In het haar Haar kan geuren absorberen en vasthouden. Kan het haar uitdrogen of beschadigen bij overmatig gebruik.

Zoals je kunt zien, zijn er verschillende manieren om parfum aan te brengen, elk met hun eigen voor- en nadelen. Het is belangrijk om te weten welke manier het beste bij jou past.

Naast het kiezen van de juiste geur en manier van aanbrengen, zijn er nog een paar andere dingen waar je rekening mee moet houden bij het dragen van heren parfum. Hieronder hebben we nog wat extra tips voor je op een rijtje gezet.

 • Gebruik niet te veel parfum. Een paar druppels of spraytjes zijn vaak al voldoende.
 • Breng parfum aan op de warmere delen van het lichaam, zoals de polsen, nek en borst. Hierdoor zal de geur zich beter verspreiden.
 • Laat het parfum even intrekken voordat je kleding aantrekt om vlekken te voorkomen.
 • Combineer parfums niet, tenzij ze speciaal ontworpen zijn om samen te gebruiken.
 • Pas op met het aanbrengen van parfum vlak voordat je de zon in gaat. Sommige ingrediënten kunnen namelijk reageren met zonlicht en huidirritaties veroorzaken.

Door rekening te houden met deze tips, kun je optimaal genieten van je heren parfum! Onze experts geven inzicht in ons top 10 parfum mannen artikel waarin we de beste geuren voor mannen extra hebben uitgelicht.

Veelgestelde vragen

Is het beter om heren parfum overdag of 's avonds te dragen?

Het dragen van heren parfum is geschikt voor ieder moment van de dag, maar sommige geuren kunnen beter passen bij bepaalde gelegenheden. Overdag kun je beter kiezen voor frisse en lichte geuren, terwijl je 's avonds juist kunt gaan voor zwaardere en meer sensuele geuren.

Welke manier van aanbrengen is het beste voor heren parfum?

De beste manier om heren parfum aan te brengen is door een paar druppels of spraytjes aan te brengen op de warmere delen van het lichaam, zoals de polsen, nek en borst. Hierdoor zal de geur zich beter verspreiden en langer blijven zitten.

Is het aan te raden om verschillende heren parfums met elkaar te combineren?

Over het algemeen wordt het niet aangeraden om verschillende heren parfums met elkaar te combineren, tenzij de geuren speciaal ontworpen zijn om samen te gebruiken. Het kan namelijk een onaangename geur opleveren. Het is daarom beter om één geur te kiezen die goed bij je past en deze consistent te gebruiken.


Conclusie

Heren parfum is een belangrijk onderdeel van onze dagelijkse verzorgingsroutine. Het kan ons zelfvertrouwen vergroten en ons een goed gevoel geven. Het kiezen van de juiste geur is persoonlijk en het kan soms moeilijk zijn om te weten waar te beginnen. Maar met de kennis van de verschillende soorten geuren en hoe je de parfum goed kunt dragen, kun je een weloverwogen keuze maken. Vergeet niet dat het aanbrengen van parfum een subtiele kunst is, dus houd het bij een paar sprays en zorg ervoor dat je het op een schone huid aanbrengt. Hopelijk heeft ons artikel over heren parfum je geholpen om meer te weten te komen over deze interessante wereld van geuren.

 • Zelfverzekerde uitstraling, Goede indruk
 • Overmatig gebruik kan onaangenaam zijn voor anderen
 • Populaire producten
  Met handige prijsvergelijker

  Nooit meer eindeloos speuren naar je allerbeste keuze!

  Vergelijk alle prijzen