728x90: Bol Ad
Shopping

Top 10 3D-printer voor bedrijven van 2024

Door - - Prijs-update: 24 juli 2024 -

3D Printer voor bedrijven

Als je op zoek bent naar een 3D-printer voor je bedrijf dan is dat vandaag de dag een hele uitdaging. De keuze is inmiddels enorm en je krijgt te maken met heel wat verschillende technieken, kwaliteiten en mogelijkheden. Het is geen eenvoudige opdracht als een leek.

3D-printers worden steeds beter, goedkoper en toegankelijker voor het grote publiek. En waar dat in het verleden was weggelegd voor een paar techniek-georiënteerde enthousiastelingen, komt het printen van 3D-modellen nu meer en meer binnen bereik van steeds grotere groepen en steeds meer bedrijven herkennen de mogelijkheden om snel en goedkoop 3D-modellen te maken. Maar welke 3d-printer moet je kopen als onderneming? Wij zetten ze voor je op een rijtje.

Voorwaarden
Vooraf hebben we een aantal voorwaarden bepaald waar we binnen willen blijven. Zo vinden wij het heel belangrijk dat een printer direct te gebruiken is en niet eerst zelf in elkaar gezet en afgesteld hoeft te worden. Op basis daarvan laten we alle zelfbouw-modellen in onze keuze buiten beschouwing. En ook op het gebied van prijzen stellen we wat aanvullende eisen: alleen 3D-printers met een prijs van minder dan € 15.000,- worden in de keuze meegenomen; echt kostbare professionele 3D-printers vallen dus sowieso buiten de boot.

#Criteria - Om je een beetje op weg te helpen presenteren wij hieronder onze selectie. De belangrijkste punten die we in onze beoordeling mee hebben genomen zijn doelgroep, prijs en prestaties. Daarnaast de beschikbaarheid in de winkels en shops. Verder de print-afmeting, resolutie, laagdikte, verwarmd printbed, aantal printerkoppen (extruders) en ten slotte de bouwkwaliteit in verhouding met de prijs. Je kunt daarnaast ook bij ons de verschillende specificaties vergelijken en de beschikbare reviews lezen.

Behoorlijke verschillen in prijs

Zie hieronder de verschillende modellen ingedeeld en bekijk per product de soms grote prijsverschillen tussen de verschillende shops! Het kan behoorlijk schelen om bij ons eerst de prijs te vergelijken voordat je koopt. Niet alleen voor de printers, maar ook voor de filamenten die je toch regelmatig moet bijvullen om te kunnen blijven printen. Je kan bij ons de prijzen en voorraden voor printers en filamenten vergelijken die wij dagelijks voor je actueel houden. Wij zijn onafhankelijk en onze diensten zijn gratis. Doe er je voordeel mee.

Beste 3D-printer 2019 professioneel met composiet

Composietvezels zo sterk als aluminium
The Mark Two is uitgerust met twee printkoppen. Terwijl de één met kras vast nylon print, voegt de ander continu vezels composietmateriaal toe om je 3D-ontwerp te versterken. Deze revolutionaire extruder van The Mark Two kan printen met: Fiberglas en Carbon Fiber (Standard); Fiberglas, Carbon Fiber en Kevlar (Professional); of Fiberglas, Carbon Fiber, Kevlar, Onyx en HSHT Fiberglass (Enterprise). Met deze 3D-printer heb je nooit meer last van plastic onderdelen die gemakkelijk meegeven, doorbuigen of zelfs breken.

Je print voortaan met de kracht van aluminium.
En het beste is: je hoeft er niets voor te doen. The Mark Two print volautomatisch het gewenste composietmateriaal mee met je 3D-ontwerp voor maximale kracht en duurzaamheid. Daarbij kan de verbeterde The Mark Two tot 15% kleiner werken dan zijn voorganger; The Mark One. Zie hieronder de link naar de specificaties en de review voor meer informatie.


Populaire video voor artikel: Top 10 3D-printer voor bedrijven van 2024

3D-printers voor architecten

Wie kent ze niet; maquettes, driedimensionale modellen op schaal, waarmee vooral architecten hun ontwerp aanschouwelijk kunnen maken. Voor zichzelf om te zien of alles precies zo werkt zoals het bedoeld is, maar vanzelfsprekend ook voor de opdrachtgevers die aan de hand van een 3D-model een veel betere indruk krijgen van hoe één en ander er in de werkelijkheid uit zal gaan zien.

Soorten modellen
De mogelijkheden om 3D-printing toe te passen in de architectuur zijn bijna onbeperkt. Een aantal belangrijke toepassingen zijn:

Early stage-modellen
Waarom zou je wachten met het tonen van ideeën aan de opdrachtgever tot alles zo goed als klaar is? Met 3D-printing kun je tijdens alle stadia van het ontwerp zaken visualiseren en zo vanaf het allereerste moment de klant optimaal bij het proces betrekken en zorgen voor goede feedback over hoe het eventueel beter kan.

Stadsplanning
Met de juiste 3D-printer is het mogelijk binnen enkele uren een complete stad te vatten in een driedimensionaal model waarin alle visionaire ideeën en concepten tot in het kleinste detail zijn opgenomen.

Model-variaties
Met de 3D-printing is het mogelijk vele variaties van een model snel en goedkoop af te drukken en deze te (laten) beoordelen op bruikbaarheid.


Populaire video voor artikel: Top 10 3D-printer voor bedrijven van 2024

De goedkoopste shops voor je filamenten?

Veel shops bieden allemaal exact dezelfde filamenten. Waarom zou je dan teveel betalen? Wij houden dagelijks de prijzen en voorraad van vele soorten en merken voor je in de gaten! Enkele voorbeelden vind je hieronder.

Bekijk en vergelijk gratis alle filamenten in prijs en voorraad hier: Prijsvergelijk Filamenten »

Populaire producten
Met handige prijsvergelijker

Nooit meer eindeloos speuren naar je allerbeste keuze!

Vergelijk alle prijzen