728x90: Bol Ad
3D-Printer review

Review Magicfirm Europe ZYYX printer met Simplify 3D-software

Door - - Prijs-update: 23 april 2024 -

De Magicfirm Europe ZYYX+ (Six Plus) printer is de start van een nieuwe generatie machines, die 3D-printen nog toegankelijker maken. Deze 3D-printer heeft een aantal unieke functionaliteiten die ervoor zorgen dat vrijwel alle modellen ook direct goed uit de printer komen. Door een aantal slimme controle middelen en functies; zoals volledig automatische kalibratie is het een zéér geavanceerd model en één van de betere 3D-printers op dit moment.

Volledig afgesloten en geurvrij door HEPA filter systeem
Printen met ABS filament kan vaak een behoorlijk sterke chemische lucht met zich meebrengen. Niet echt ideaal voor thuis, op kantoor of in de klas. De ZYYX+ is volledig afgesloten en heeft een HEPA filter systeem, die de geur opvangt. Het feit dat de printer volledig is afgesloten zorgt ook voor een verbeterde printkwaliteit, omdat de temperatuur veel constanter blijft.

Failed Print Detection zet het apparaat op pauze
Bij 3D-printen met Semiprofessionele 3D-printers gaan lang niet alle prints meteen goed en vaak is er een leercurve nodig om perfecte modellen uit de printer te krijgen. Wanneer het misgaat blijven de meeste printers gewoon door printen, waardoor het materiaal verloren gaat en in het ergste geval, raakt de hele printkop verstopt met plastic. Om dit te voorkomen heeft de ZYYX+ 3D-printer een uniek systeem, die tijdens het printen het model in de gaten houdt en wanneer het dreigt mis te gaan, het proces automatisch op pauze zet. U kunt vervolgens zelf beslissen door te printen, iets aan te passen of helemaal opnieuw te beginnen.

Filament detector controleert de voorraad
Ook een slimme functionaliteit is de filament detector. Wanneer het materiaal op is blijven de meeste 3D printers gewoon door printen. Het model is eigenlijk al verloren gegaan en de printer verbruikt daarna alleen nog onnodig stroom. De ZYYX+ 3D printer detecteert wanneer het materiaal op dreigt te raken, pauzeert de print, zodat je het materiaal kunt wisselen en het apparaat print vervolgens rustig verder.

Volledig automatische kalibratie
Om het printen gemakkelijker te maken heeft de ZYYX+ volledig automatische kalibratie, een functionaliteit die we steeds meer zien en die bij printers in deze prijsklasse wel noodzakelijk zijn geworden.

Simplify3D Slicer Software
De ZYYX 3D printer wordt standaard geleverd met Simplify3D Slicer Software, de meest professionele Slicer software die momenteel verkrijgbaar is. Omdat de printer "Open Sourced" is, kan er ook gebruik gemaakt worden van andere Slicers, cq. Software.

Voor wie is deze printer geschikt:
Deze printer is door zijn Design en gebruiksgemak vooral voor particulieren, (kleinere) bedrijven, basis- en middelbaar onderwijs of instanties geschikt.

Wat vinden de experts er van?

Quotes van andere experts:

3D Ninja:
Review Magicfirm Europe ZYYX printer
Ik heb al heel wat 3d printers gehad, maar deze is veruit de beste. Prima kwaliteit prints en goede software. De printer werkt met een sd card, wat heel handig is, maar vooral het bedieningsgemak. Het printbed hoef je niet te levellen en is uitneembaar. Ik print met Polymax PLA en dit hecht ontzettend goed op het bed. Om kort te gaan: Beste koop ooit die ik gedaan heb !!!
Score: 10.0
3D Hubs:
Review Magicfirm Europe ZYYX printer
Big build volume, leveling guide, filament monitor. No hested build plate, build plate sticks good to some materials, not so good to others. Easy and fast machine with a very reliable extruder.Lack of on line manual.
Score: 8.7


Conclusie

De Magicfirm Europe ZYYX+ is als professionele 3D-printer bijna compleet. Dit komt onder andere door de vele slimmigheden, zoals het ontdekken van printfouten en het ontbreken van materiaal. De printer is volledig afgesloten en het heeft een zeer handige automatische kalibratie die wat ons betreft inmiddels standaard zou moeten zijn. Tel daar bij op dat je geurvrij kan printen en je hebt een volwaardige professionele printer. Flexibiliteit krijg je met de bijbehorende software; het Simplify 3D-Slicer pakket, wat dankzij Open Source ook nog te vervangen is door software naar keuze. Het merk filament wat je wilt gebruiken is open, maar let dan wel op dat je filament koopt van een goede kwaliteit. Het nadeel van dit apparaat is namelijk dat het materiaal niet altijd goed blijft vastzitten aan de bouwplaat. Een ander nadeel is dat je het moet doen met maar één Single Extruder. Vindt je dit een te groot nadeel, bekijk dan ons 3D-printeroverzicht met twee Extruders.

9.4
 • Automatische kalibratie • Stil • Geurvrij • Detecteert fouten • Filament open • Software • Goede resolutie
 • Geen Dual Extruder • Bouwplaat vastigheid
 • Specificaties

  Printspecificaties

  Laagdikte (micron / mm)50

  Printen

  Filament-systeem (Open/gesloten)Open
  Verwarmd printbed (Graden Celsius)

  Fysieke eigenschappen printer

  Aantal printkoppen (Extruders)1 (Single Extruder)

  Software/Systeemeisen

  Software bijgeleverd Simplify3D
  Magicfirm Europe ZYYX printer

  icon: Magicfirm Europe ZYYX printer

  Populaire video voor artikel: Review Magicfirm Europe ZYYX printer met Simplify 3D-software

  Populaire producten
  Met handige prijsvergelijker

  Nooit meer eindeloos speuren naar je allerbeste keuze!

  Vergelijk alle prijzen