728x90: Bol Ad
Stofzuiger Tips

Review Bosch BGB6PET2 ProAnimal Serie 6 stofzuiger

Door - - Prijs-update: 26 mei 2024 -

Bosch BGB6PET2 review

Ben je op zoek naar een stofzuiger die geschikt is voor huishoudens met huisdieren? Dan is de Bosch Serie 6 ProAnimal BGB6PET2 de ideale stofzuiger! Deze stofzuiger is voorzien van een turboborstel die dierenharen gemakkelijk verwijdert, zelfs uit tapijt. Het HEPA-filter zorgt ervoor dat 99,95% van de kleinste stofdeeltjes uit de uitblaaslucht worden gefilterd. Deze stofzuiger heeft een vermogen van 700 watt en een actieradius van 12 meter. De stofzak heeft een capaciteit van 4 liter en is daardoor ideaal voor grote schoonmaakklussen of bekijk ook ons artikel wat gaat over review Philips Speedpro FC6722/01 steelstofzuiger en meer over dit onderwerp review Numatic James Eco JVH-187 Stofzuiger.

Naast de turboborstel ontvang je bij deze stofzuiger ook een meubelzuigmond, een parketborstel en een kierenzuigmond. Hierdoor maak je heel eenvoudig allerlei verschillende oppervlakken stofvrij. De parketborstel is ideaal voor het stofzuigen van harde vloeren en voorkomt krassen. De opzetstukken kun je makkelijk wisselen, en je bedient de stofzuiger volledig via het handvat. Of je nou de turbo stand wil inschakelen of de stofzuiger uit wil zetten, het kan allemaal met één druk op de knop.

De Bosch ProAnimal 6 Serie heeft een geluidsniveau van 74 dB. Na gebruik zet je de stofzuiger in de parkeerstand en berg je hem op zonder te bukken. Deze stofzuiger is geschikt voor alle typen vloeren en heeft verschillende speciale kenmerken, zoals Remote Power Control, AirTurbo Plus zuigmond en Multi-use borstel. Met deze stofzuiger haal je betrouwbare Bosch kwaliteit in huis. En als kers op de taart heeft deze stofzuiger maar liefst 10 jaar motorgarantie!

De Bosch ProAnimal stofzuiger is echt speciaal ontwikkeld voor dierenliefhebbers. Naast de turboborstel wordt deze stofzuiger geleverd met een AirTurbo Plus zuigmond, waarmee alle dierenharen nog makkelijker worden opgezogen. De automatic power control past de zuigkracht automatisch aan op alle ondergronden voor een optimaal resultaat. Met een druk op de knop reinigt het mondstuk zichzelf en ontdoet het zich van alle dierenharen. Het mondstuk is ook eenvoudig te verwijderen voor extra gemak bij het schoonmaken. Onze experts geven inzicht in ons top 10 stofzuiger artikel waarin we de beste stofzuigers extra hebben uitgelicht.

Wat vinden de experts er van?

Quotes van andere experts:

Bosch:
Review Bosch BGB6PET2 ProAnimal Serie 6
Wat een geweldige stofzuiger. Ik heb een aantal keer verschillende ondergronden behandeld en alles is schoner dan met mijn eigen stofzuiger. Ik ben nu sneller klaar en de stofzuiger is zo mee te tillen. Heel handig is de besturing op het handvat. Erg krachtig, maar ook in te stellen zodat het heel subtiel zuigt.
Score: 8.2
Kieskeurig:
Review Bosch BGB6PET2 ProAnimal Serie 6
Fijne stofzuiger met een grote reikwijdte, enkel het wisselen van stofzuigermond en accessoires gaat behoorlijk stroef. De roterende stofzuigermond is erg fijn. Ideaal zou het zijn als er ook een dergelijk opzetstuk zou zijn voor meubels, zoals bijvoorbeeld voor bankstellen en stoelen. Mooi product en haalt alle haren van de honden ook uit de kiertjes vandaan.
Score: 7.9
Coolblue:
Review Bosch BGB6PET2 ProAnimal Serie 6
De stofzuiger zuigt goed de haren van de huisdieren weg, het mondstuk hiervoor is echter zwaar en maakt veel lawaai. Door de dikte van dit mondstuk kun je niet onder de bank en hoekjes komen. Dit vind ik een minpunt aangezien hier de haren zich juist ophopen. Je hebt voor deze stofzuiger ook batterijen nodig om de remote power control aan te zetten.
Score: 8.7
Bol.com:
Review Bosch BGB6PET2 ProAnimal Serie 6
De stofzuiger heeft een mooie matte rode kleur precies als op de foto. Hij is lekker licht, rolt makkelijk, zeer wendbaar en heeft ook voor lange mensen een flink uittrekbare telescopische steel. Er zitten 3 borstels bij: een normale, turboborstel (voor de haren of grover vuil) en een kleine ronde borstel met lange steel.
Score: 7.0
Consumentenbond:
Review Bosch BGB6PET2 ProAnimal Serie 6
Voordelen: Zuigt alle huisdierharen op van tapijt. Zuigt goed stof uit kieren. Door lang snoer werkbereik van meer dan 12 meter. Nadelen: Glijdt niet makkelijk heen en weer over tapijt. Gaat erg lastig mee de trap op. Zuigt niet zo goed stof van harde vloeren.
Score: 7.1


Conclusie

De Bosch BGB6PET2 stofzuiger is een uitstekende keuze voor mensen met huisdieren. Hij heeft een mooie rode kleur en is licht en wendbaar. Met zijn telescopische steel is hij geschikt voor lange mensen. De stofzuiger heeft een lang snoer waardoor je een bereik hebt van meer dan 12 meter. Dit is een groot voordeel, omdat je niet steeds van stopcontact hoeft te wisselen tijdens het stofzuigen.

Een ander groot voordeel van deze stofzuiger is dat hij alle huisdierharen op tapijt gemakkelijk opzuigt. Ook zuigt hij goed stof uit kieren. Er worden drie borstels meegeleverd, waaronder een turboborstel en een kleine ronde borstel met lange steel. Een minpunt van de stofzuiger is dat hij niet zo gemakkelijk heen en weer glijdt over tapijt. Ook gaat hij lastig mee de trap op en zuigt hij niet zo goed stof van harde vloeren.

Het turbo mondstuk is nogal zwaar en maakt veel lawaai. Hierdoor kun je niet onder de bank en in hoekjes komen, waar juist vaak veel haren van huisdieren te vinden zijn. Ook het wisselen van stofzuigermond en accessoires gaat behoorlijk stroef.

Toch blijft dit een fijne stofzuiger met een grote actieradius. Het is ook handig dat je de stofzuiger kunt bedienen met de ergonomische handgreep. De stofzuigermond roteert en is ideaal om haren van huisdieren uit tapijt te verwijderen. Het zou nog beter zijn als er een speciaal opzetstuk voor meubels zou zijn, zoals bijvoorbeeld voor bankstellen en stoelen. Al met al is de Bosch BGB6PET2 een fijne stofzuiger die doet wat het belooft.

7.8
 • Lang snoer • Gewicht • Ergonomische handgreep met bediening • Actieradius • HEPA-filter
 • Minder stillere stofzuiger • Gewicht turbo mondstuk
 • Specificaties

  Algemeen

  Type stofopvang Met zak
  Maximaal geluidsniveau (Decibel (dB))74
  Capaciteit opvangzak (Liter)4

  Filters

  Type uitblaasfilter HEPA

  Fysieke kenmerken

  Actieradius (meter)12
  Bosch BGB6PET2 ProAnimal Serie 6

  icon: Bosch BGB6PET2 ProAnimal Serie 6

  Populaire video voor artikel: Review Bosch BGB6PET2 ProAnimal Serie 6 stofzuiger
  Tip een ander en deel eenvoudig de laagste prijs!

  Populaire producten
  Met handige prijsvergelijker

  Nooit meer eindeloos speuren naar je allerbeste keuze!

  Vergelijk alle prijzen