728x90: Bol Ad
Top 10

Top 10 pizzaovens van 2024 voor buiten. Houtgestookt en gas!

Door - - Prijs-update: 23 april 2024 -

Pizzaoven voor buiten Ooni

Het populaire merk Ooni is al jaren bezig om de pizzaoven te perfectioneren om je eigen pizzeria rechtstreeks naar je achtertuin te brengen. Of je nu een passie hebt voor pellets of gek bent op koken op houtvuur, houtskool of toch liever het gemak van gas hebt, het maakt niet uit. Wij hebben deze kwaliteit in combinatie met gemak en betaalbaarheid nog niet eerder gezien. Vandaar dat wij zo enthousiast zijn en de schitterende pizzaovens van Ooni niet op Populair Product mogen ontbreken. Wij laten je hieronder de beste pizzaoven zien.

De pizzaovens van Ooni zijn nu ook in Nederland te verkrijgen zodat je met een minimale inspanning thuis fantastische pizza's, vlees, vis, brood en groente kan bereiden in de ovens van Ooni. Houtgestookt, op kolen of gas en ook nog draagbaar, dus eenvoudig op te ruimen.

Onze keuze Ooni pizzaoven

Bekijk hieronder onze redactiekeuze van pizzaovens die niet alleen onze favoriet zijn, maar heerlijk zijn om in te bakken en een genot zijn om mee te werken. Met name de nieuwste Ooni Karu 16 is wat ons betreft de beste pizzaoven die op dit moment te koop is. Je kunt op de producten klikken om meer informatie te lezen, maar ook de specificaties, prijzen en actuele aanbieders van vandaag te bekijken.


image quality check Premium-artikel

Premium-artikel

Het artikel wat je nu aan het lezen bent is een premium-artikel en wordt dagelijks nagelopen om het actueel te houden.


Top nr. 1

Ooni Karu 16 Multi-Fuel Pizza Oven - te koop vanaf: 719,-

Ooni Karu 16 Multi-Fuel Pizza Oven

Top nr. 2

Ooni Koda 16 - te koop vanaf: 573,77

Ooni Koda 16

Top nr. 3

Ooni Pizzaschep Perforated 35 cm - te koop vanaf: 62,95

Ooni Pizzaschep Perforated 35 cm

Top nr. 4

Ooni Tafel large - te koop vanaf: 296,64

Ooni Tafel large


Beste pizzaovens voor buiten van 2024

Ben jij ook klaar om de volgende stap te maken in het buiten koken dan hebben we hier voor je de pizzaovens die we in vele top 10 lijsten tegenkomen. pizzaovens van Ooni. De Ooni Karu 16 is het nieuwste model van Ooni en is de eerste en enige pizzaoven die is aanbevolen voor huishoudelijk gebruik door de Associazione Verace Pizza Napoletana, de veelgeprezen internationale autoriteit op het gebied van echte Napolitaanse pizza. De ovens zijn geschikt om het hele jaar door buiten te koken. Creeër een houtgestookte ervaring van wereldklasse en een subtiele rooksmaak. Je kan eikenhout of zelfs houtskool gebruiken om de oven in 15 a 20 minuten naar ruim 400 graden te stoken, of je kan nog sneller werken door de oven op gas aan te sluiten (natuurlijk moet de oven dat wel ondersteunen). Alle Ooni-pizzaovens kunnen een temperatuur bereiken van maar liefst 500 graden. Met de Karu kan je verrukkelijke 16 inch (40 centimeter) steengebakken pizza’s bakken in slechts 60 tot 90 seconden af of gebruik hem om vlees, vis, groent of zelfs heerlijk brood (brood op +/- 220 graden) klaar te maken.

Ooni Karu 16 Multi-Fuel Pizza Oven - te koop vanaf: 719,-

Ooni Karu 16 Multi-Fuel Pizza Oven

Ooni Koda 16 - te koop vanaf: 573,77

Ooni Koda 16

Ooni Karu 12 Multi-Fuel - te koop vanaf: 349,-

Ooni Karu 12 Multi-Fuel

Ooni Fyra 12 Wood Pellet - te koop vanaf: 279,-

Ooni Fyra 12 Wood Pellet

Ooni Karu 16 Multi-Fuel Pizza Oven

#1 Onze keuze

De Ooni Karu 16 is het nieuwste model van het populaire merk Ooni en is de eerste en enige pizzaoven die is aanbevolen voor huishoudelijk gebruik door de Associazione Verace Pizza Napoletana, de veelgeprezen internationale autoriteit op het gebied van echte Napolitaanse pizza. De Ooni Karu 16 is geschikt om het hele jaar door buiten te koken.

Ooni Karu 16 Multi-Fuel Pizza Oven
image 1 - Ooni Karu 16 Multi-Fuel Pizza Ovenimage 2 - Ooni Karu 16 Multi-Fuel Pizza Oven

Breedte: 50 centimeter
Hoogte: 26 / 46 centimeter
Diepte: 82 centimeter
Gewicht: 28.4 kilogram
Reiniging: Met borstel

Ooni Koda 16

#2 Onze keuze

De Ooni Koda 16 is een pizzaoven voor buiten op gas. Deze pizzaoven bereidt op steen gebakken 16-inch pizza's (40 centimeter) in slechts 60 seconden.

Ooni Koda 16
image 1 - Ooni Koda 16image 2 - Ooni Koda 16

Breedte: 58 centimeter
Hoogte: 37 centimeter
Diepte: 63 centimeter
Gewicht: 18.2 kilogram
Reiniging: Met borstel

Laagste prijs gevonden vandaag 14:30 uurOoni Karu 12 Multi-Fuel

#3 Onze keuze

De Ooni Karu 12 Multi-Fuel is een krachtige op houtgestookte pizzaoven. Je kan hout of houtskool gebruiken om de oven in 15 minuten naar 500 graden te stoken, of je kan nog sneller werken door de oven op gas aan te sluiten (de oven wordt exclusief gasaansluiting accessoire geleverd).

Ooni Karu 12 Multi-Fuel
image 1 - Ooni Karu 12 Multi-Fuelimage 2 - Ooni Karu 12 Multi-Fuel

Breedte: 40 centimeter
Hoogte: 80 centimeter
Diepte: 70 centimeter
Gewicht: 12 kilogram
Reiniging: Met borstel

Laagste prijs gevonden vandaag 14:30 uurOoni Fyra 12 Wood Pellet

#4 Favoriete keuze

De Ooni Fyra 12 Wood Pellet is een draagbare op houtpellets gestookte pizzaoven voor buiten. De Fyra heeft een ultra-efficiënt ontwerp dat zorgt voor maximaal warmtebehoud en minimale energieverspilling.

Ooni Fyra 12 Wood Pellet
image 1 - Ooni Fyra 12 Wood Pelletimage 2 - Ooni Fyra 12 Wood Pellet

Breedte: 41 centimeter
Hoogte: 73 centimeter
Diepte: 74 centimeter
Gewicht: 10 kilogram
Reiniging: Met borstel


Vlees, vis, groente en brood

Het is goed om te weten dat alle Ooni producten ovens zijn die je elke temperatuur kan geven die je nodig hebt. Maar juist de zeer hoge temperatuur maakt het mogelijk om vlees, vis en groente in gietijzeren pannen een ongelooflijke smaak te geven. Dit gaat veel verder dan een bbq. De Ooni ovens zijn veel sneller op temperatuur te krijgen, het eten is sneller klaar en kunnen een echte verlengstuk van je keuken zijn. Het gaat hier om een oven voor buiten die je traditioneel op temperatuur brengt met gedroogd eikenhout.

Ooni Grilplaat dubbelzijdig

#1 Onze keuze

Met de dubbelzijdige grilplaat van Ooni maak je heel snel heerlijk vlees,vis en groenten. Het eten schroeit direct dicht en behoudt daardoor zijn sappen en smaak.

Ooni Grilplaat dubbelzijdig
image 1 - Ooni Grilplaat dubbelzijdigimage 2 - Ooni Grilplaat dubbelzijdig

Breedte: 35 centimeter
Hoogte: 6 centimeter
Diepte: 35 centimeter
Gewicht: 6,1 kilogram
Reiniging: Handwas

Laagste prijs gevonden vandaag 15:02 uurOoni Gietijzeren Skillet pan

#2 Onze keuze

De Ooni Gietijzeren Skillet pan is perfect voor het bereiden van vlees, zeevruchten, groenten en nog veel meer in je Ooni-pizzaoven.Het voedsel schroeit direct dicht en behoudt daardoor zijn sappen en smaak. De pan heeft een afneembare handgreep en wordt geleverd met een duurzaam geproduceerde houten serveerplank.

Ooni Gietijzeren Skillet pan
image 1 - Ooni Gietijzeren Skillet panimage 2 - Ooni Gietijzeren Skillet pan

Breedte: 25 centimeter
Hoogte: 4 centimeter
Diepte: 42 centimeter
Diameter: 25 cm
Gewicht: 2,9 kilogram

Laagste prijs gevonden vandaag 14:30 uurOoni Gietijzeren Gril pan

#3 Onze keuze

Met de Ooni Gietijzeren Gril pan kook je volledige gerechten in de oven, boven open vuur of gewoon binnen op jouw gasfornuis. De Ooni Grizzler pan is gemaakt van kwalitatief gietijzer.

Ooni Gietijzeren Gril pan
image 1 - Ooni Gietijzeren Gril panimage 2 - Ooni Gietijzeren Gril pan

Breedte: 16 centimeter
Hoogte: 6 centimeter
Diepte: 31,5 centimeter
Gewicht: 2,5 kilogram
Reiniging: Handwas

Laagste prijs gevonden vandaag 14:30 uurOoni Gietijzeren Pan

#4 Favoriete keuze

Met de Ooni Gietijzeren Pan kun je geweldig vlees, vis of groenten bereiden. Het voedsel schroeit direct dicht en behoudt daardoor zijn sappen en smaak.

Ooni Gietijzeren Pan
image 1 - Ooni Gietijzeren Panimage 2 - Ooni Gietijzeren Pan

Breedte: 17,5 centimeter
Hoogte: 6 centimeter
Diepte: 32,5 centimeter
Gewicht: 2,5 kilogram
Reiniging: Handwas

Laagste prijs gevonden vandaag 15:03 uur
Extra knapperige aardappelen

Het maken van de ultieme krokante gebakken aardappel komt neer op een paar dingen: een pizzaoven opgestookt tot ongeveer 220 - 250 graden, een gietijzeren pan, goede aardappelen die je voorkookt en goed laat afkoelen, wat verse kruiden zoals Rozemarijn en Thijm die je aan het einde toevoegt, een stuk of vier hele geneusde knoflooktenen, grof zeezout en bij voorkeur ganzenvet maar een plantaardige olie zoals archideolie met een flinke klont roomboter kan ook. Even 10 minuten bakken aan de voorkant (mond) van de oven en daarna de aardappelen draaien en dan nog 5 a 10 minuten op hoog vuur afbakken en klaar. Afmaken met wat verse kruiden en zout. Zie hieronder het resultaat. Als je dit maakt dan wil je nooit meer anders. Onze favoriet en eventueel ook te maken in een normale oven.


Pizzadeeg recept

Het maken van verse professionele pizzadeeg lijkt moeilijker dan het is. Maar met de onderstaande methode maak je niet alleen een Napolitaanse pizza die zeer professioneel en smakelijk is maar ook nog licht verteerbaar is aangezien het deeg fermenteert vanwege de Poolish die je in één minuut van te voren maakt. Het recept is ook te zien in de onderstaande video waar een professionele Italiaanse pizzabakker uitleg geeft hoe een Poolish te maken, het maken van de pizzadeeg, hoe te kneden, een pizza-bal te vormen en bakken.

Bloem met een W waarde van 260/270

DAG 1 - Poolish (1 minuut)

1200 gram
Water

2200 gram
00 bloem voor pizza
Bijvoorbeeld van het merk Caputo met een eiwitgehalte van rond de 12% (W waarde van 260/270)

35 gram
Honing

4 5 gram
Instant gist

 • Alles goed mengen in een plastic container en laat de Poolish 15 minuten op kamertemperatuur staan
 • Plaatst het daarna afgedekt in de koelkast voor 16 uur maar probeer niet langer dan 24 uur aangezien de Poolish dan wat zuur kan worden.
 • Wachten: 1 dag

DAG 2 - Het maken van pizzadeeg (70% hydratatie)

1Doe de bovenstaande Poolish uit de koelkast in een grote kom

2300 gram
Water
Het water goed mengen met de Poolish

320 gram
zeezout (geen tafelzout)
Het bloemgewicht zoutgehalte ratio van pizza's (2.8%) ligt wat hoger dan brood (2%). Wil je toch liever 2% aanhouden van het bloemgewicht dan kan je ook het zoutgehalte verlagen naar 14 gram voor 6 grote pizza's

4 500 gram
00 bloem voor pizza toevoegen
Een paar minuten goed met de hand of machine kneden. Geen bloem toevoegen om het plakken tegen te gaan maar gewoon je handen wat invetten met olijfolie.
Maak een bal en een klein beetje insmeren met olijfolie
Pizzadeeg 15 minuten laten rusten

Wachten: 15 minuten

5 Na het rusten opnieuw een bal maken en een klein beetje insmeren met olijfolie
Pizzadeeg 1 uur laat rusten
Wachten: 1 uur

6 Pizzaballen maken
Na het rusten, de pizza-ballen maken van elk ongeveer 250 / 280 gram en met voldoende tussenruimte (4 vingers) afgedekt in een bak plaatsen voor 30 minuten
Wachten: 30 minuten

7 Na 30 minuten opnieuw vormen
De pizza-ballen uit de bak halen en opnieuw een per stuk een bal maken en weer in dezelfde bak terugplaatsen
Wachten: 30 minuten

Pizza maken

 • Zorg ervoor dat de bovenkant van je pizza-bal ook de bovenkant van de pizza wordt.
 • De pizza-bal uit de container halen en beide kanten in voldoende bloem leggen zodat het niet plakt.
 • De pizza vormen en overtollige bloem weghalen. Gebruik geen deegroller en blijf voldoende van de randen af.
 • 1 minuut afbakken in een pizza-oven

Pizza in de oven

Het is belangrijk om een in pizzaoven vlammen te zien als je een pizza wil bakken. Maak de pizza wat groter als hij op de pizzaschep ligt en plaats de pizza in de oven op de stenen vloer. Controleer regelmatig de onderkant en draai de pizza telkens een kwartslag om de korst en pizza regelmatig te kleuren. Tijdens het draaien is het wel belangrijk om de pizza weer hetzelfde plekje te geven waar hij lag. Als je merkt dat de onderkant te snel kleurt en er een kans op verbranding is, dan kan je de pizza verder afbakken op de pizzaschep of de pizza verplaatsen naar een andere plek. Na ruim één minuut is de pizza klaar en kan je de pizza even op een rooster laten rusten.


Het resultaat is een super knapperige pizza die in één minuut klaar is

Het beste is om een pizzaschep te gebruiken met gaatjes zodat het overtollige bloem niet onder de pizza kan komen. Teveel bloem onder de pizza gaat verbranden en dat is niet wat we willen. Ook kan door de gaatjes in de pizzaschep stoom snel verdampen als je de pizza op de schep wil bakken voor het geval de vloer van de pizzaoven te heet is.

Tomatensaus voor op de pizza

In restaurants wordt een echte Italiaanse tomatensaus voor op de pizza gebruikt en je zou verwachten dat het om een complexe saus zou gaan, maar niets is minder waar. De tomatensaus wordt gemaakt door een blik San Marzano tomaten met een pinch zout, een sliertje olijfolie en een paar blaadjes basilicum met je handen fijn te knijpen of grof met een staafmixer zeer kort te pulsen. Dat is alles.

 • 1 blik San Marzano tomaten
 • Pinch zout
 • Sliertje olijfolie
 • Paar blaadjes basilicum
 • Met één hand fijnknijpen zodat je groffe stukken tomaat krijgt
 • Of met een staafmixer zeer kort pulsenSan Marzano tomaten hebben een zeer gebalanceerde smaak, ze zijn heerlijk zoet, tomaat-intensiteit, weinig zaden en maar een heel klein beetje zuur. De balans is perfect om er een Italiaanse saus van te maken of het nu voor de pasta is of voor op de pizza. Het is de koning onder de tomaten. Vers onbetaalbaar maar zelfs in blik nog steeds de topper onder de tomaten.


VIDEO: pizzadeeg, saus en bakken in houtoven

Het bovenstaand recept die we voor je hebben uitgeschreven is te zien in de onderstaande video waar een professionele Italiaanse pizzabakker (Vito) uitleg geeft hoe een Poolish te maken, het maken van een professionele pizzadeeg, hoe te kneden, een pizza-bal te vormen, hoe om te gaan met een houtgestookte pizzaoven en een echte Napolitaanse pizza te bakken. Vito komt uit een pizzeria familie die meerdere pizza-restaurants bezitten. Van kinds af aan was hij te vinden in de pizzeria van zijn vader en werkt zijn hele leven als een pizzaiolo. Een pizzaiolo is een chef die gespecialieerd is in het maken van pizza. Hij houdt er een pizza-lifestyle op na en op zijn YouTube kanaal laat hij alle pizza tips zien zonder iets achter te houden.

Populaire video voor artikel: Top 10 pizzaovens van 2024 voor buiten. Houtgestookt en gas!

Populaire producten
Met handige prijsvergelijker

Nooit meer eindeloos speuren naar je allerbeste keuze!

Vergelijk alle prijzen