728x90: Bol Ad
Spotlight

The Bastard, Big Green Egg of Kamado Joe. Welke is de beste?

Door - - Prijs-update: 26 mei 2024 -

Wat is het beste kamado merk?

Ben je op zoek naar een kamado barbecue, maar zie je door de bomen het bos niet meer? Vraag je je af: welke merk kamado past bij mij? In dit artikel vergelijken we de drie populairste kamado merken; Big Green Egg, Kamado Joe en Bastard. Hieronder vind je de belangrijkste voor- en nadelen van ieder merk. Wij zijn onafhankelijk en dit artikel is door geen van de merken gesponsord.

Vergelijkingstabel; alle kamado's op een rij

Wat zijn de onderlinge verschillen? Onze barbecue-experts, die niets liever doen dan heerlijke gerechten bereiden op een kamado laten je hieronder alle overeenkomsten, verschillen en de voor en nadelen van de verschillende kamado-bbq's zien. We hebben het zo veel mogelijk kwalitatief gemaakt zodat jij de beste vergelijking kunt maken. De populairste kamado merken op dit moment zijn volgens ons; Big Green Egg, Kamado Joe en Black Bastard. Wij zijn onafhankelijk en hebben in dit artikel de kleinste verschillen benadrukt wat een goed beeld geeft. Voor een consument of professional kunnen de cijfers als basis genomen worden en zijn eenvoudig zelf bij te sturen op basis van eigen voorkeuren. Stel je vindt een levenslange garantie, prijs of het ontbreken van meegeleverde accessoires bij je aankoop minder belangrijk dan kan je je dat op basis van onderstaande vergelijking mee laten wegen om te komen tot een ander eindresultaat.Big Green Egg Kamado Joe Bastard
Sinds 1974 2009 2013
Ontwikkelt in Amerika Amerika Nederland
Geproduceerd in Mexico China China
Prijs Cijfer: 7 Cijfer: 7 Cijfer: 10+
Garantie keramiek Levenslang Levenslang 20 jaar
Garantie metaal 5 jaar 5 jaar 2 jaar
Bouwkwaliteit Cijfer: 10 Cijfer: 8 Cijfer: 8
Aantal modellen
incl. kookoppervlak
in centimeters

7 modellen

 • Mini 25 cm
 • MiniMax 33 cm
 • Small 33 cm
 • Medium 40 cm
 • Large 46 cm
 • XL 61 cm
 • 2XL 73 cm

4 modellen

 • Junior Joe 34 cm
 • Classic Joe 46 cm
 • Kettle Joe 57 cm
 • Big Joe 61 cm

5 modellen + een urban lijn (de nieuwste urban model is onze favoriet)

 • Small 26 cm
 • Compact 33 cm
 • Medium 42 cm
 • Large 49 cm
 • XL 59 cm
Regulatie temperatuur Cijfer: 10 Cijfer: 8 Cijfer: 8
Meegeleverde accessoires Cijfer: 7 Cijfer: 9 Cijfer: 9
Beschikbare accessoires Cijfer: 9 Cijfer: 8 Cijfer: 8
Innovatie Cijfer: 7 Cijfer: 9 Cijfer: 9
Kleur Groen Rood Glanzend en mat zwart
Service Cijfer: 10 Cijfer: 8 Cijfer: 7
Materiaal zijplanken Mahoniehout Kunststof Hardhout
Voordelen

Voordeel Big Green Egg

 • Uitmuntende kwaliteit
 • Zeer gebruiksvriendelijk
 • Unieke groene design
 • Lange ervaring
 • Uitmuntende garantie & service
 • Beschikbare accessoires

Voordeel Kamado Joe

 • Goede kwaliteit
 • Zeer innovatief
 • Opvallend rood uiterlijk
 • Meegeleverde accessoires

Voordeel Black Bastard

 • Prijs
 • Mooi mat zwart design
 • Goede kwaliteit
 • Meegeleverde accessoires
Nadelen

Nadeel Big Green Egg

 • Prijs
 • Geen accessoires meegeleverd

Nadeel Kamado Joe

 • Prijs
 • Minder service

Nadeel Black Bastard

 • Minder garantie & service

Eindcijfer

Totaalscore 8.6

Totaalscore 8.1

Totaalscore 8.4

Award

Big Green Egg heeft van Populair Product een Best Getest Award ontvangenBlack Bastard heeft van Populair Product een Beste Koop Award ontvangen
image quality check Premium-artikel

Premium-artikel

Het artikel wat je nu aan het lezen bent is een premium-artikel en wordt dagelijks nagelopen om het actueel te houden.Conclusie; wat is de beste kamado barbecue?

Beste uit de Test & Beste Koop

Het predicaat Beste uit de Test gaat naar Big Green Egg kamado barbecues. De 50 jaar ervaring is goed te zien in de uitmuntende kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid van barbecues. Beste Koop gaat naar de Black Bastard kamado barbecues. De zeer aantrekkelijk prijs zorgt dat de Bastard barbecues een uitmuntende prijs-kwaliteitsverhouding heeft. Big Green Egg is de beste, maar ook gelijk de duurste. Wil je iets minder geld uitgeven of gebruik je een barbecue niet zo vaak, dan adviseren wij toch te gaan voor een Black Bastard, en wat ons betreft dan gelijk voor de Black Bastard Urban (nieuwste versie).


Illustratie van de belangrijkste punten

Hieronder hebben we alle belangrijkste aandachtspunten voor de keuze kamado in een infographic verwerkt.Kamado prijzen

De actuele prijzen van kamado's en wat je er precies voor krijgt maakt onderling een enorm verschil aangezien de drie merken die in dit artikel bespreken dicht tegen elkaar aan zitten als het gaat om kwaliteit en prestatie. De Big Green Egg kamado's zijn van de drie barbecue merken het hoogst in prijs en worden op de voet gevolgd door de kamado's van het merk Kamado Joe. De kamado's van Black Bastard zijn een heel stuk goedkoper en qua prijs zijn de kamado's van Black Bastard de absolute winnaars in deze categorie. Voor één Big Green Egg, kun je bijna twee nieuwe Black Bastards kopen. Het is belangrijk om hier heel even bij stil te staan.


Wij houden alle prijswijzigingen bij. Een kamado kopen kan je het beste doen in de maand; november, januari of april.


Kwaliteit
Big Green Egg heeft ongeveer 50 jaar ervaring met het maken van kamado barbecues en dat kun je zien in de kwaliteit. De andere twee merken zijn ongeveer 10 tot 15 jaar bezig met het produceren van kamado's. Big Green Egg wordt gemaakt in een gespecialiseerde keramiek fabriek maken in Mexico, waar NASA ook haar onderdelen laat fabriceren. Kamado Joe en Bastard laten hun barbecues in China produceren. Dit wil niet zeggen dat dit slechte kwaliteit is, maar de kwaliteit van Big Green Egg is beter. De kwaliteit keramiek van Kamado Joe en Bastard is wel veel beter dan de goedkope imitatie kamado's uit China. Naast het keramiek is de rest van de Big Green Egg barbecue ook beter afgewerkt dan de Kamado Joe en Bastard. Kamado Joe is wel één van de innovatiefste merken op de markt. Big Green Egg is de absolute winnaar in deze categorie.


Service en garantie
De garantie van Big Green Egg en Kamado Joe zijn uitmuntend en beide merken geven een levenslange garantie op het keramiek (kleipot) en vijf jaar op de rest van de barbecue. Bastard geeft aan dat ze ook levenslang garantie geven maar in de algemene voorwaarden van Black Bastard lezen we dat ze met levenslang 20 jaar bedoelen. Black Bastard geeft dus 20 jaar garantie op het keramiek (kleipot) en twee jaar op de rest van de barbecue.

Is er een probleem met je Big Green Egg barbecue, dan ga je naar je dealer of direct naar Big Green Egg en je probleem wordt snel verholpen. Bij Kamado Joe en Bastard horen wij wat geluiden dat de service nog wel eens op zich laten wachten.


De mens is vaak de beperkende factor

Het is elke keer weer een genot om met deze drie kamado's te werken maar we zien ook dat de verschillen best klein zijn als het gaat om het eindresultaat van de gerechten. Een eigenaar van een kamado kan heel eenvoudig de beperkende factor zijn en niet het merk van een kamado. Een kamado bedienen is niet moeilijk maar we adviseren om eenvoudig te beginnen met één kwalitatief stuk vlees, vis of groente-gerecht. Als je in de eenvoud van het gerecht en de ingrediënten blijft dan zit je meestal al goed. Een mooi groot stuk vlees, vis of groente heeft namelijk niet veel nodig anders dan een beetje aandacht en wat begrip van temperatuur. Als je weet wanneer te grillen, te rusten en direct of indirect te koken maak je op alle drie de kamado's een perfect gerecht die je keer op keer kan repliceren vanwege de optimale controle over de temperatuur.

Het verschil tussen de merken is klein maar het verschil tussen de mensen die de kamado's bedienen is erg groot.

Accessoires

Zowel de Kamado Joe en de Black Bastard worden zeer compleet, gebruiksklaar en met meer accessoires geleverd. Er worden geen accessoires bij de Big Green Egg meegeleverd. Dit heeft als voordeel dat je geen accessoires betaald die je mogelijk niet wilt hebben maar hou er wel rekening mee dat de aanschafprijs van een Big Green Egg (om gebruiksklaar te zijn) een stuk hoger wordt. Big Green Egg heeft het minste assortiment accessoires en is het minst innovatief. Kamado Joe en Bastard hebben ongeveer dezelfde hoeveelheid beschikbare accessoires en beide ontwikkelen de innovatiefste kamado accessoires om zich te onderscheiden.

Gebruik

Het gebruik is uiteraard puur persoonlijk, maar onze kamado-experts waren van mening dat de Big Green Egg simpelweg net iets fijner werkt en stabieler op temperatuur blijft en de accessoires kunnen net even beter met elkaar overweg dan bij de Kamado Joe en Bastard. Kamado barbecues zijn over het algemeen erg zwaar en lastig te verplaatsen. De Big Green rijdt makkelijker dan de Kamado Joe en de Bastard, maar de deksel van de Kamado Joe gaat weer verder open dan een Egg. Ook het as verwijderen gaat bij een Kamado Joe makkelijker. Tenslotte vinden we het onderhoud van de Big Green Egg makkelijker, dan de andere twee merken. Green Egg maakt veel onderdelen in gietijzer. Dit is makkelijk in onderhoud en binnen na een aantal jaar ziet het er nog steeds nieuw uit. Bij Bastard en Kamado Joe zijn veel onderdelen aluminium. Op termijn verliest dit de lak en wordt vies.

Aantal modellen

Big Green Egg heeft, met 7 modellen, de meeste modellen en daarmee ook de meeste keuze. Gevolgd door de Bastard met 5 modellen en als laatste de Kamado Joe. Aanvullend heeft de Bastard elke model beschikbaar in glimmend zwart en een stoere matte Urban look.


Het ontstaan van de kamado BBQ

De kamado barbecue is een ander woord voor de keramische barbecue. De BBQ is gebaseerd op een kleioven, die 3000 jaar geleden in Azië werd gebruikt. De naam komt vanuit Japan, waar zij de oven de naam 'kamado' hebben gegeven. Een naam die wij dit jaar nog steeds gebruiken. De Japanners gebruikte de kamado in de Tweede Wereldoorlog. Nadat de Amerikanen het land bezetten, namen zij het idee van de kamado over. Zij zagen hier potentie in en introduceerde later in Amerika de kamado barbecue.

Natuurlijk hebben wij in deze tijd andere innovatieve ideeën over de uitvoering van de kamado. De traditionele kamado was ongelofelijk zwaar en bij hoge temperaturen begon het materiaal te scheuren. In deze tijd worden kamado BBQ's gemaakt van keramiek. Dit maakt ze hittebestendig en zorgt voor een veel lichter gewicht. Het uiterlijk van de kamado is uniek en herkenbaar. De naam van de grootste marktleider Big Green Egg slaat hier dan ook goed op aan. Een kamado is eivormig en heeft een ventilatiedop aan de bovenkant. De eivorm bevordert de luchtstroom en zorgt ervoor dat het vuur niet continu dooft als de deksel dichtzit. In totaal kan een kamado wel temperaturen tot 650 graden bereiken. Deze temperatuur kun je nauwkeurig aanpassen door de ventilatiegaten te openen en sluiten.

In de afgelopen jaren is de kamado een groot succes. Dit zorgt ervoor dat het aanbod steeds ruimer wordt. Momenteel kun je een kamado barbecue in tientallen kleuren en maten kopen. Je hebt zeer grote kamado's met wieltjes en zijplanken, maar je hebt ze ook in een tafelmodel. Deze tafelmodellen worden vooral gebruikt in de keukens van topchefs. Maar ze zijn uiteraard ook handig om onderweg mee te nemen, bijvoorbeeld op de camping, tijdens het vissen of in de tuin van vrienden. De kleinste kamado's kun je zelfs meenemen in een handige tas.


Alle modellen kamado barbecues

Alle modellen Big Green Egg

Hieronder een tabel met de verschillende Big Green Egg modellen met bijbehorende specificaties. Houd er rekening mee dat er geen Cast Iron Grid en Baking Stone verkrijgbaar zijn voor de Big Green Egg Mini. Wil je dat wel graag, ga dan minstens voor de stoere MiniMax.

Afbeelding

Naam

Personen

Oppervlakte

Gewicht

Big Green Egg Mini

Aanbevolen voor maximaal 3 personen

25 cm kookoppervlak

17 kilogram

Big Green Egg Minimax

Aanbevolen voor maximaal 4 personen

33 cm kookoppervlak

35 kilogram

Big Green Egg Small

Aanbevolen voor maximaal 4 personen

33 cm kookoppervlak

36 kilogram

Big Green Egg Medium

Aanbevolen voor maximaal 6 personen

40 cm kookoppervlak

51 kilogram

Big Green Egg Large

Aanbevolen voor maximaal 10 personen

46 cm kookoppervlak

73 kilogram

Big Green Egg XLarge

Aanbevolen voor maximaal 12 personen

61 cm kookoppervlak

99 kilogram

Big Green Egg 2XL

Aanbevolen voor maximaal 15 personen

73 cm kookoppervlak

170 kilogram

Alle modellen Bastard

Hieronder een specificatie lijst met de verschillende Black Bastard modellen handig onder elkaar gezet. Hou er rekening mee dat alle modellen ook verkrijgbaar zijn in een glimmende Classic en een Urban uitvoering. De Urban modellen zijn uitgevoerd in stoer mat zwart en wat ons betreft de hogere prijs meer dan waard. Naast het glimmend en mat verhaal zijn er geen verschillen tussen beide versies.

Afbeelding

Naam

Personen

Oppervlakte

Gewicht

Bastard Small (Urban)

Bastard Small Urban

Aanbevolen voor maximaal 3 personen

26 cm kookoppervlak

24 kilogram

Bastard Compact

Bastard Compact Urban

Aanbevolen voor maximaal 4 personen

33 cm kookoppervlak

45 kilogram

Bastard Medium

Bastard Medium Urban

Aanbevolen voor maximaal 6 personen

42 cm kookoppervlak

101 kilogram

Bastard Large

Bastard Large Urban

Aanbevolen voor maximaal 10 personen

49 cm kookoppervlak

138 kilogram

Bastard XL

Bastard XL Urban

Aanbevolen voor maximaal 12 personen

59 cm kookoppervlak

203 kilogram

Alle modellen Kamado Joe

Hieronder een tabel met de verschillende Kamado Joe modellen, met bijbehorende specificaties.

Afbeelding

Naam

Personen

Doorsnede

Gewicht

Classic Joe I

Aanbevolen voor maximaal 10 personen

46 cm kookoppervlak

91 kilogram

Classic Joe II

Aanbevolen voor maximaal 10 personen

46 cm kookoppervlak

105 kilogram

Classic Joe III

Aanbevolen voor maximaal 10 personen

46 cm kookoppervlak

120 kilogram

Big Joe II

Aanbevolen voor maximaal 12 personen

61 cm kookoppervlak

169 kilogram

Big Joe III

Aanbevolen voor maximaal 12 personen

61 cm kookoppervlak

220 kilogram

Joe Junior

Aanbevolen voor maximaal 4 personen

34 cm kookoppervlak

31 kilogram

Kettle Joe

Aanbevolen voor maximaal 10 personen

57 cm kookoppervlak

49 kilogram


Video: hoe wordt een kamado gemaakt

Een moderne kamado barbecue wordt gemaakt van een hoogwaardig keramiek, dat op hoge temperatuur wordt gebakken en afgewerkt met de herkenbare porseleinen buitenkant. Hieronder een kijkje bij het productieproces van Big Green Egg barbecues in de gespecialiseerde fabriek in Mexico, waar NASA haar keramiek ook laat fabriceren. De moderne keramiek fabriek produceert volgens de hoogste standaarden, strenge kwaliteitsnormen en geheime formule. De high-tech Mexicaanse fabriek produceert alleen maar kamado's voor Big Green Egg.

Populair

fonQ - Populaire Bastard barbecues

Veel verkocht

Fonteyn - Veel verkochte pellet BBQ

Top 10 Producten

Bol.com - Top 10 bbq

Populaire video voor artikel: The Bastard, Big Green Egg of Kamado Joe. Welke is de beste?

Populaire producten
Met handige prijsvergelijker

Nooit meer eindeloos speuren naar je allerbeste keuze!

Vergelijk alle prijzen