728x90: Bol Ad
Review koffiemachine

Review Jura Z6 met Aroma G+ molen zorgt voor altijd verse koffie

Door - - Prijs-update: 23 juli 2024 -

Een kopje met de perfecte melkschuim

Genot met stijl en klasse van de Jura Z6 volautomaat, hij staat voor echte ingenieurskunst. Dankzij unieke top-innovaties verwent hij fijnproevers met nooit eerder vertoonde koffiebarkwaliteit in het gehele spectrum aan specialiteiten, van de korte, pittige ristretto tot de hippe lungo. Het pulserend extractieproces (P.E.P.), het geperfectioneerde bereidingsproces voor korte koffiespecialiteiten, garandeert de wellicht beste ristretto en espresso aller tijden. De baanbrekende pijpjes-technologie belooft verrukkelijk melkschuim met een compacte structuur en fijne poriën. De nieuw gecreëerde elegante combi-uitloop fungeert als design-hoogtepunt en zet het koffieresultaat perfect op de voorgrond of bekijk ook ons artikel wat gaat over review Jura S8 met een zeer innovatief bedieningssysteem en meer over dit onderwerp review Jura WE8 voor smaakvolle koffiespecialiteiten op de werkvloer.

De Jura Z6 is een volautomatische espressomachine die uit hele koffiebonen veel verschillende koffiespecialiteiten kan bereiden. De machine is voorzien van het P.E.P systeem, een impulsextractieproces dat zorgt dat alle espresso-aroma's volledig tot hun recht komen. Zet met de machine 1 of 2 kopjes espresso, cappuccino of caffé lungo.

De Jura Impressa Z6 is een van de eerste machines van Jura welke uitgerust is met het Puls-Extractie-Proces, ook wel P.E.P. genoemd. Dit zorgt ervoor dat de extractietijd bij het koffiezetten geoptimaliseerd wordt. Vooral bij het maken van een espresso of ristretto zal dit bijdragen aan een nog vollere en rijkere smaak welke steeds dichterbij een echte pistonmachine komt.

Wat vinden wij van de Jura Z6?

De Jura Z6 is verkrijgbaar in de kleuren zilver aluminium en aluminium zwart. De Z6 is prijzig, en daarom testen wij of de koffiemachine de prijs van circa 2400 euro waard is. Deze machine van Jura is de eerste met het P.E.P. systeem, ook wel Pulse Extractie Proces genoemd. Dit zorgt ervoor dat de pomp tijdens de bereiding van de koffie, minder water toelaat. Hierdoor is de smaak sterker en beter. Sinds het ontwerp van de Z6 hebben alle machines van Jura dit P.E.P. systeem, het is dus een echte toevoeging waar de koffieliefhebber niet meer zonder kan. Hij is ook voorzien van de bekende Aroma+ molen. Deze maalt in enkel 5 seconden ongeveer 16 gram koffie. Daarnaast zorgt deze molen ervoor dat ieder kopje koffie even vers is. Dit is een groot pluspunt. De molen bewaart minder voorraad aan eerder gemalen koffie, en zorgt daardoor voor een vers bakje, iedere keer weer.

De Z6 is uitgekomen in juni 2015, maar vanaf het voorjaar in 2016 heeft deze een Smart Connector, waardoor je de machine kan bedienen met een app op je mobiele telefoon. Hij is in 2015 en 2016 al verkozen tot best geteste machine. Ondertussen zijn er al een aantal nieuwere modellen van de Jura beschikbaar, maar dit doet niets af aan de kwaliteit van de Z6. De machine is vrij groot, en hierdoor erg zwaar. Dit kan een nadeel zijn bij het verplaatsen van de machine. Onthoud wel dat je de machine meestal slechts een aantal keren verplaatst, want als de machine eenmaal een mooie plek heeft in de keuken, is het vaak goed. De grote machine heeft wel een zeer strak en minimalistische uitstraling.

Het display op de koffiemachine werkt perfect. De afbeeldingen maken het gebruik overzichtelijker en daardoor gemakkelijker. Je hebt tijdens het zetten van je bakje koffie, de keuze uit verschillende mogelijkheden om tot jouw perfecte smaak te komen. Ondanks de vele mogelijkheden met deze machine, blijft hij erg energiezuinig in het gebruik. De melkopschuimer van deze machine maakt veel geluid tijdens het opschuimen. Bekijk ook onze koffiemachine kopen overzicht waar we alle koffiemachine aanbiedingen hebben verzameld.

Wat vinden de experts er van?

Quotes van andere experts:

Style Curator:
Review Jura Z6 Aluminium Zilver
De Jura Impressa Z6 is duur. Is hij dan ook bijzonder? In elk geval is het de eerste espressomachine met een pulse extractie proces. Dat houdt in dat de pomp tijdens de bereiding aangestuurd wordt om minder water door de koffie heen te persen. Daarnaast heeft de machine een uitgebreid display dat elke stap van het zetproces beschrijft. Daarnaast valt op dat de temperatuur van melk instelbaar is.
Score: 7.4
The Coffee Factory:
Review Jura Z6 Aluminium Zilver
Sinds de nieuwe regelgeving (een apparaat mag geen energie meer verbruiken in de standby-stand) moeten toestellen een 'harde' uit knop hebben: uit is dan ook echt uit. Dat zorgt ervoor dat je een JURA niet meer geprogrammeerd kunt laten ontwaken op een ingesteld tijdstip. Gebruik je de machine langere tijd niet, dan gaat de machine niet in een standby-modus, maar in Energy Save Mode (E.S.M.)
Score: 8.0
Coffee Dino:
Review Jura Z6 Aluminium Zilver
The control unit is a masterpiece. Centered on a LCD screen, you can navigate through all the menus via a combination of the control knob on the top corner of the device and an array of buttons on either side of the screen. There are a total of 21 fully programmable drinks available. You can customize every aspect of each drink, from dosing strength to temperature, to the amount of water, foam, and milk used.
Score: 9.5


Conclusie

De Jura Z6 is de eerste koffiemachine met het P.E.P. systeem, en is daarmee een hele nieuwe generatie begonnen. De smaak van de koffie is nog sterker en beter. Door de Aroma G+ molen is je kopje koffie altijd vers. De machine is voorzien van een melkopschuimer, die helaas wel veel geluid maakt tijdens het gebruik. De Z6 heeft veel verschillende functies en koffiesmaken, maar ondanks al de opties is de machine zeer energiezuinig. Het grafische display is erg handig in gebruik, en door de afbeeldingen is alles nog duidelijker. Pas op, want deze Z6 is wel zwaar in gewicht.

8.3
 • Verse koffie door de Aroma G+ molen • Energiezuinig • Grafisch display
 • Zwaar • Melkopschuimer maakt veel geluid
 • Specificaties

  Fysieke kenmerken

  Vermogen (watt)1450

  Koffie

  Aantal kopjes (Per zetbeurt)2
  Koffie Koffiebonen, Gemalen koffie
  Soorten koffie Koffie, Espresso, Cappuccino, Latte macchiato

  Gemak

  Geïntegreerde koffiemolen
  Jura Z6 Aluminium Zilver

  icon: Jura Z6 Aluminium Zilver

  Populaire video voor artikel: Review Jura Z6 met Aroma G+ molen zorgt voor altijd verse koffie

  Populaire producten
  Met handige prijsvergelijker

  Nooit meer eindeloos speuren naar je allerbeste keuze!

  Vergelijk alle prijzen