Shopping

De beste voetbalschoenen en goedkope voetbalschoenen kopen

Door - - Prijs-update: 23 april 2024 -

Voetbalschoenen voor dames, heren en kinderen

Iedere voetbalschoen heeft een andere pasvorm, toch is er voor iedere voetballer een geschikte voetbalschoen. Welke schoen past het beste bij jou? Dat hangt af van het materiaal, de speelstijl, zool, veters, de vorm van jouw voet, hoeveel je wilt/kunt uitgeven enz. Iedere serie voetbalschoenen heeft een ander noppensysteem en is gemaakt van ander materiaal. Modellen en merken hebben ook een andere pasvorm. Hoe weet je welke voetbalschoen het beste bij jou of je kind past? Meer over dit onderwerp bh's vergelijken; verschil tussen dure lingerie en betaalbare ondermode.

Voetbalschoenen voor verschillende ondergronden

Misschien wel het meest belangrijke aspect wanneer je een nieuwe voetbalschoen gaat uitzoeken: bepalen op welke ondergrond je gaat spelen. Dit kan zijn gras (Firm Ground), zachter gras (Soft Ground), kunstgras (Artificial Grass), turf (TF) of zaal (Indoor Courts). Er worden tegenwoordig ook voetbalschoenen gemaakt die je zowel voor gras als voor kunstgras kunt gebruiken, de zogenaamde MG-schoen (Multi Ground). In principe kun je met iedere voetbalschoen voor gras ook op kunstgras spelen, andersom is dat wat lastiger.
Note: Combinaties die je niet kunt maken zijn:

  • Met een SG-schoen, inclusief ijzeren noppen, op kunstgras spelen
  • Met een turfschoen op gras spelen
  • Zaalschoenen zijn alleen voor indoor bedoeld

    Soorten voetbalschoenen

  • FG-voetbalschoenen is voor natuurgras en is de meest voorkomende voetbalschoen.
  • SG-voetbalschoenen is geschikt voor de zachtere/modderige grasvelden. Deze zijn te herkennen aan de langere (metalen) noppen.
  • AG-voetbalschoenen is voor Artificial Grass, beter bekend als kunstgras.
  • TF-voetbalschoenen zijn turfschoenen, voor korte grasvelden of hardcourts en gravelvelden. Deze voetbalschoenen hebben veel kleinere noppen.

Kicksen met noppen voor gras, turfschoenen en noppen voor kunstgras

Wat maakt voetbal zo leuk?

Als je sport ben je fysiek bezig en dit is goed voor lichaam en geest. Je speelt voetbal in de buitenlucht, wat zorgt dat je frisse lucht binnenkrijgt. Trainen en wedstrijden spelen zorgt voor verbetering van je conditie, coördinatie en balcontrole.
Voetbal is een veel beoefende sport over de hele wereld. In Nederland alleen al zijn er ruim 1,2 miljoen voetballers. Vroeger was voetbal nog een sport die weggelegd was voor de rijkere bevolking, nu is het een sport die voor iedereen toegankelijk is. Er is alleen maar een bal en een tegenstander voor nodig en je kunt je de hele dag vermaken. Samen met een team, wat zorgt voor saamhorigheid, probeer je de tegenstander te verslaan. Ze zeggen niet voor niets de bal is rond .. en kan voor verrassingen zorgen.

Voetbal benodigdheden

Om wedstrijden te kunnen voetballen heb je een aantal dingen nodig. Uiteraard kan er niet gevoetbald worden zonder een voetbal. Verder kun je naast het tenue, dat uit een voetbalshort, shirt en voetbalsokken bestaat, ook niet zonder voetbalschoenen. Onder de sokken dien je scheenbeschermers te dragen om wedstrijden te mogen spelen. Dames dragen onder het shirt vaak een sportbeha. Het is handig om al deze spullen op te kunnen bergen in een voetbaltas. Veel van deze voetbaltassen hebben een speciaal vak om de voetbalschoenen in op te bergen. Ben jij het type 'slidingkoning'? Dan is een slidingbroekje geen overbodige luxe en in de wintermaanden misschien nog een paar sporthandschoenen. Dan ben jij klaar voor de wedstrijd!


Populaire video voor artikel: De beste voetbalschoenen en goedkope voetbalschoenen kopen

De juiste maat voetbalschoenen

Voetbalschoenen een maat groter nemen?

Iedere voet is natuurlijk anders en ook ieder merk heeft maattabellen en een andere pasvorm.
Voor het optimale balgevoel moet een voetbalschoen mooi passend om de voet zitten. Je dient rekening te houden met maximaal een halve maat groter vanwege de dikke voetbalsokken.
Let wel op, want te kleine voetbalschoenen kunnen klachten veroorzaken en de voetbalschoenen kunnen scheuren.

De grote drie voetbalmerken Adidas, Nike en PUMA, hebben zowel smalle als bredere schoenvarianten in het assortiment. Vaak zijn de leren voetbalschoenen voor de bredere voet geschikt.

Het is bekend dat deze modellen voetbalschoenen breder vallen: Nike Tiempo, Adidas Copa en Copa Mundial, Nike Hypervenom, Nike Magista, Puma Future, Nike Phantom.
Deze voetbalschoenen vallen over het algemeen smaller; Adidas X, Nike Mercurial, Adidas Nemeziz/Messi.

Afbeelding Adidas Copa


image quality check Premium-artikel

Premium-artikel

Het artikel wat je nu aan het lezen bent is een premium-artikel en wordt dagelijks nagelopen om het actueel te houden.


Populaire producten
Met handige prijsvergelijker

Nooit meer eindeloos speuren naar je allerbeste keuze!

Vergelijk alle prijzen